Ukrajina bo za slovenske rokometaše predzadnja ovira

Kar otožno bodo slovenski ljubitelji rokometa spremljali evropsko prvenstvo na Danskem. Slovenski rokometaši se namreč merijo z drugo- (Ukrajina, Švica) in tretjerazrednimi (Luksemburg) nasprotniki.

Dragan Gajić Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Dragan Gajić Foto: Zdravko Primožič/Fpa

VELENJE >Če ne želijo, da se jim to ponovi naslednjo zimo, bodo morali jutri premagati Ukrajino in se uvrstiti v dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo (SP).

Na Danskem se začenja evropsko prvenstvo. V skupini A v Herningu bodo igrali Avstrija, Češka, Danska in Makedonija, v skupini B (Aalborg) Islandija, Madžarska, Norveška in Španija, v skupini C (Aarhus) Francija, Poljska, Rusija in Srbija, v skupini D (Koebenhavn) pa Belorusija, Črna gora, Hrvaška in Švedska.

Remi ne bo dovolj, saj ima Ukrajina pred zadnjim krogom točko prednosti. A v našem taboru poudarjajo, da si nastopa na SP niti ne zaslužijo, če niso sposobni doma premagati Ukrajincev. Drži, čeprav so podobno zatrjevali tudi pred pol leta pred dvobojem z Belorusi, pa vemo, kako se je tedaj končalo ...

Slovenska reprezentanca je v četrtek v Švici na trenutke spominjala na četrtouvrščeno ekipo s svetovnega prvenstva. Ob zmagi z 31:23, ki bi lahko bila tudi višja, je bila v njeni igri znova zaznati idejo, moštveni duh, samozavest, bojevitost in lakoto po uspehih. ”Proti Ukrajini bomo skušali v igro vložiti še več čustev, energije, motiva ter nadgraditi predstavo iz Schaffhausna. Prepričan sem, da se jim bomo oddolžili za boleč poraz iz Zaporožja,” je dejal Dragan Gajić, najbolj učinkovit iz dvoboja s Švico.

Kakovost je nedvomno na strani Slovencev, a bo potrebno to uveljaviti na igrišču. Novembra je Ukrajina presenetljivo zmagala z 32:28. DES


Najbolj brano