Tudi Celjanom želijo vzeti skalp

So živi in želijo! Niso pozabili igrati rokometa! To sta glavni sporočili po presenetljivi zmagi koprskih rokometašev proti Velenjčanom in pred jutrišnjem gostovanjem Celjanov v Bonifiki.

Uspeh Cimosa bo jutri odvisen tudi od igre Nejca Poklarja (z žogo) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Uspeh Cimosa bo jutri odvisen tudi od igre Nejca Poklarja (z žogo) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Marsikdo namreč ni verjel, da se lahko s poškodbami obremenjena ekipa, ki se je po velikih težavah glavnega sponzorja znašla v negotovem in nezavidljivem položaju, dvigne iz pepela in spet začne mešati štrene najboljšima slovenskima ekipama.

Koprčani že dolgo niso premagali Celjanov. Letos so izgubili v Zlatorogu, doma pa le remizirali (30:30). Ob tem so s Celjem PL izgubili v polfinalu pokala, ko so pokleknili po dveh podaljških. Tudi lani so bili Celjani boljši v pokalnem finalu. Tako je Cimos zadnjo zmago s Celjem PL zabeležil natančno eno leto pred jutrišnjim srečanjem. 14. aprila lani je v Bonifiki zmagal z 29:24 (Krivokapić 8, Brumen 7; Žvižej 8, N. Poklar 4).

Še bolj kot sredina zmaga s 33:27 preseneča suverena in zrela igra. Razen uvoda v drugi polčas, ko je Gorenje zapretilo z delnim izidom 5:0, je bila tekma povsem v znamenju Koprčanov. Ti so nasprotnike praktično izbrisali s parketa. S tem pa so tudi vrnili zaupanje svojih privržencev, ki je bilo po poraznih rezultatih v letošnji sezoni omajano.

Cimosovci so si z zmago proti Gorenju naredili najboljšo reklamo pred dvobojem s Celjem PL. “Celjani naj si kar mislijo, da smo jim naredili uslugo. To nas ne zanima, saj igramo zase in bomo do konca poskušali zmagati na čim več tekmah. Naj Velenjčani in Celjani sami rešujejo med sabo, kar imajo za rešiti. V teh težkih časih pa gremo mi našo pot,” je po derbiju z Gorenjem govoril prvi mož tekme Dean Bombač. Prav pred 23-letnim Koprčanom bo v naslednjih tednih velika dilema, saj je med najbolj iskanimi rokometaši v koprskem kadru. Je tudi eden od tistih, ki ne bi imel težav najti radodarnega novega delodajalca, v kolikor se bodo zadeve v Kopru obrnile v nepravo smer. Hkrati pa ima veljavno pogodbo tudi za naslednjo sezono, kar pomeni, da je odhod možen le ob znatni odškodnini.

Prav ta zmes razmišljanj o ponudbah, prestopih in prihodnosti kluba se meša z aktualno pripravo na naslednje tekmovalne izzive. Zato je poglavitni cilj strokovnega štaba pred jutrišnjo tekmo, da svoje izbrance motivira na podoben način kot pred srečanjem z aktualnimi državnimi prvaki. “Vem, da so ti fantje prave osebnosti. Iz vseh težav poskušamo zbrati pozitivno energijo in potem to preliti v predstave na igrišču,” je pojasnil trener Fredi Radojkovič, ki se mu ob koncu sezone izteka pogodba, klub pa mu je že sporočil, da nove ne bo sklenil.

In Celjani? Pomlajena ekipa je lačna lovorik, jedro moštva pa je za razliko od velenjskega in koprskega še v obdobju, ko številke na transakcijskem računu niso najpomembnejša stvar. Kljub vsemu imajo na ključnih mestih že izkušene rokometaše (Toskića, Skoka, Luko Žvižeja, Skubeta), tako da lahko na glas razmišljajo o naslovu državnega prvaka. Gorenje ima namreč precejšnje težave, kar je bilo v sredo opazno.

Jutri se torej obeta napeta in bojevita predstava. V koprskih vrstah ni novih poškodovancev, tako da bo minutaža razdeljena na podoben način kot na zadnji tekmi. Nikola Manojlović še ni nared, zato pa bosta svoja deleža dala Matjaž Brumen in Uroš Bundalo.

DENIS SABADIN


Najbolj brano