Tokrat so bili pravi

Odločitev o tem ali slovenski rokometaši še lahko upajo na uvrstitev na svetovno prvenstvo, bo padla v nedeljo, ko se bodo v Velenju pomerili z Ukrajino. Danes so z odliko opravili posel v Švici, saj so gostitelje odpravili brez težav.

Dragan Gajić (z žogo) je bil najboljši strelec Slovenije v Schaffhausnu Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Dragan Gajić (z žogo) je bil najboljši strelec Slovenije v Schaffhausnu Foto: Tomaž Primožič/Fpa

SCHAFFHAUSEN > Slovenska reprezentanca je danes prikazala najboljšo igro v teh kvalifikacijah in ni ničesar prepustila naključju. Že v uvodnih minutah je nakazala, da Švicarjev ne podcenjuje ter da jo zanima le zmaga, kot so reprezentanti napovedovali pred dvobojem. Ključ do zmage je bila odgovorna igra vseh mož in zanesljivi centralni obrambni blok Matej Gaber-Peter Pucelj. Ob tem je svoje dodal vratar Gorazd Škof, ki je v prvih 15 minutah zbral sedem obramb. Slovenija je takoj povedla s 6:1, v 22. minuti pa prvič tudi s sedmimi zadetki prednosti.

Skupina 3, 5. krog - Švica : Slovenija 23:31 (12:19), Ukrajina : Luksemburg 34:22. Vrstni red - Ukrajina 9, Slovenija 8, Švica 3, Luksemburg 0. Zadnji krog (nedelja) - Slovenija : Ukrajina, Luksemburg : Švica.

Varovanci selektorja Borisa Deniča so izkoristili daljšo klop, očitna pa je bila tudi kakovostna razlika v njihovo korist. Ko so gostje v 37. minuti povedli z 21:12, je tudi Švicarjem, ki so večji del tekme igrali z vratarjem v napadu, a so že pred tekmo izgubili vse možnosti za napredovanje, upadla morala.

Za Slovenijo je največ zadetkov dosegel Dragan Gajić (11). Špiler, Skube in Kavtičnik so prispevali po tri zadetke, Borut Mačkovšek dva, Dean Bombač pa enega. Zmagovalca skupine bo tako dala nedeljska tekma v Velenju, na kateri mora Slovenija premagati Ukrajino, nato pa bo v dodatnih kvalifikacijah potrebno premagati še enega od izžrebanih nasprotnikov, ki sodelujejo na EP.

DENIS SABADIN


Najbolj brano