Temelji za ohranitev prve lige

Sočasno s koncem praznikov so se za rokometaše Izole Istrabenz plinov iztekle tudi zimske počitnice. Zavihali so rokave in se lotili priprav za zahtevno nadaljevanje sezone.

Med tistimi, ko bodo morali v izolskem dresu spomladi pokazati več, je tudi Nikola Kojić Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Med tistimi, ko bodo morali v izolskem dresu spomladi pokazati več, je tudi Nikola Kojić Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Za množično udeležbo na prvem zboru in utrjevanje prijateljstva v ekipi je poskrbel Dragan Kevič, ki je s soigralci še pred uradnim začetkom priprav proslavil rojstvo sina. Trener Borut Hren ima na treningih na razpolago večino igralcev. Nikoli Kojiću so dovolili podaljšanje dopusta v Srbiji, medtem ko je Patrik Brečko dobil prost teden zaradi obveznosti. Domači trener je zadovoljen tako z obiskom treningov, kot z zavzetostjo dela. Zaveda se, da se zdaj postavljajo temelji za dokončanje sezone in da se le z dobro pripravo lahko vsaj delno izognejo številnim poškodbam, ki so krojile njihovo usodo v prvem delu tekmovanja. Ob usklajevanju delovnih obveznosti se vsaj nosilci igre redno udeležujejo treningov. Težave, ki so jih pestile v preteklosti, seveda mislimo predvsem na finančne, so še vedno prisotne, saj bistvenega premika na bolje ni bilo. V klubu so le delno poravnali zaostale obveznosti.

Izolane mora bolj skrbeti, da se jim ne zgodi enajsto mesto, ki pelje v B ligo.

Razočaranje po domačem porazu s Krko, ki je Izolane oddaljil od boja za uvrstitev v ligo za prvaka, so pri edinem primorskem prvoligašu nekako že preboleli. Čeprav točkovna razlika do šestega mesta, celo petega, ni velika, pa so možnosti za kaj takega minimalne. Izolane mora bolj skrbeti, da se jim ne zgodi enajsto mesto, ki pelje v B ligo. Ob koncu leta jih je na lestvici prehitel Slovan, Krško je za njimi le tri točke, zato tudi boj za ohranitev desetega mesta in obstanek ne bo lahek. Ohranitev prvoligaškega statusa je minimalni cilj Izolanov v sezoni 2013/14. V klubu najbolj obžalujejo prav poraz s Krko in zapravljeno točko z Ribnico v domači dvorani. Preostali rezultati so v skladu z realnimi pričakovanji. Če bi bili v bolj popolni zasedbi, bi morda lahko osvojili še kakšno točko na gostovanju pri ekipah iz spodnjega dela lestvice in bili tako bližje šestemu mestu.

Kljub optimističnim napovedim ob začetku sezone in spogledovanjem z ligo za prvaka je torej zdaj že jasno, da se Izolanom ne bo izšlo po željah. Ostal jim bo samo glasno napovedovan cilj, obstanek v ligi. Izkazalo se je, da je za doseganje boljših rezultatov vseeno potrebno nekaj vložiti. Pa ne zgolj denar ...

ELVIS ŠTADER


Najbolj brano