Tekma za spodbudo

Sežanskemu rokometnemu tretjeligašu je žreb 2. kroga pokalnega tekmovanja danes namenil najtrofejnejši slovenski klub, Celje P. L.. Tekma bo nocoj ob 19. uri v mestni športni dvorani.

Štefan Kocjan, do lani še eden ključnih igralcev Mitola, bo Sežančane vodil s klopi Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Štefan Kocjan, do lani še eden ključnih igralcev Mitola, bo Sežančane vodil s klopi Foto: Tomaž Primožič/Fpa

SEŽANA>Rokometni klub Mitol kljub vsakoletnim težavam z osipom igralcev vztraja s člansko ekipo v najnižji državni ligi. Denarja, vizije in ljudi, ki bi klub dvignili na višjo raven, zaenkrat ni, zato gre v danih razmerah pohvala tistim, ki vztrajajo in ohranjajo vse selekcije, upoštevajoč, da so po mrku članske ekipe v Hrpeljah edini na Krasu in v Brkinih.

Med vztrajnimi je tudi sveži trener članskega moštva, do lani še eden ključnih igralcev, Štefan Kocjan, ki je pred tekmo dal šaljivo napoved: "Celje bi lahko premagali, če bi se njihovi ekipi na Razdrtem pokvaril avtobus."

Sežanska ekipa je mlada, med bolj znanimi imeni se je iz Izole vrnil le Uroš Čebokli. Presenečenje je praktično nemogoče. "Taka tekma je priložnost, da se pokažemo čim večjemu številu ljudi. Vemo, kakšne so naše realne možnosti. Upamo, da si bomo izborili vsaj znosen poraz," pravi Kocjan.

Ker v Sežani vrhunske ekipe ne gostujejo vsak dan, gostitelji pričakujejo dober obisk, ki bi bil vsaj moralna spodbuda za lokalni rokomet. Skoraj gotovo bo sicer Celje Pivovarna Laško igralo z mlajšimi močmi. RM


Najbolj brano