Strah pred vijoličnimi je bil odveč

Dvoboj med Cimosom in Mariborom ni upravičil naziv derbija četrtfinala pokala Slove nije, saj so Koprčani že od začetka prevzeli pobudo in visoko zmagali. Tako so se že šestič zapored uvrstili v polfinale. Cimos Koper : Maribor Branik 34:27(19:14).

KOPER> Organizatorji tekme so se izkazali s hvalevredno gesto, saj so gledalci namesto vstopnine ob vstopu prispevali katero koli darilo za otroke, le-te pa bodo v sodelovanju z Rdečim križem Koper in Škofijsko Karitas Koper v predbožičnem času podarili otrokom iz socialno šibkih družin.

Dvorana Bonifika, gledalcev 800, sodnika Kavalar, Cvetko (oba Celje). Cimos: Škof 14 obramb, Rapotec 2, T. Poklar 1, Bombač 7, Krivokapić 11 (5), Bundalo, Konečnik 1 (začetna sedmerka); Vran, Podpečan 1 obramba, Dobelšek 2, Grzentić, Brumen 3, N. Poklar, Gavranović 5, Bošković, Osmajić 2. Trener: Fredi Radojkovič. Maribor Branik: Pešić 8 obramb, S. Razgor 6, Špelić 3, Zarabec 5, Mirković 2, Mlakar 4, Šoštarič 1 (začetna sedmerka); Čudič 2 obrambi, Štefanič, Tarabocchia 2, Svalina, Oštir, Špende 2, Pučnik, Sok 1, Šimič 1. Trener: Marko Šibila. 7m - Cimos 5 (5), Maribor; izključitve - Cimos 4, Maribor 4.

Lekcija je bila dovolj poučna

Na parketu pa se je pokazalo, da je bila koprska bojazen pred vijoličastimi odveč. Lekcija iz prvenstvenega srečanja, ki so ga cimosovci pred mesecem in pol izgubili, je bila dovolj poučna. V uvodnih minutah sta moštvi mislili bolj na napad kot na obrambo, čeprav sta oba prekaljena trenerska mačka začela z najmočnejšimi aduti. Do tretje minute so tako gledalci videli že šest zadetkov. Gostje so se brez spoštovanja spustili v tekmovanje s hitro koprsko igro.

Sicer so domači narekovali ritem, a si občutnejše prednosti niso priigrali, saj v obrambi niso bili dovolj ostri. Zalet jim je dala šele ubranjena sedemmetrovka Dušana Podpečana v 20. minuti, po kateri so prišli do vodstva s 15:11. Ko so na obeh straneh priložnost dobili člani druge sedmerke, je prednost Cimosa narasla na pet zadetkov.

Mariborčani so v drugi polčas vstopili bolj odločno, dosegli zadetek že po petnajstih sekundah, a so se nato ustavili. Gorazd Škof je ubranil nekaj metov, s čimer je omogočil protinapade soigralcev, ki so ob tem tudi izkoristili dvojno izključitev nekdanjih Koprčanov Matjaža Mlakarja in MilanaMirkoviča. V 38. minuti pri rezultatu 25:16 je moral trener gostov Marko Šibila že uporabiti minuto odmora, ki pa ni prida zalegla.

Razpoložena Milorad Krivokapić in Dean Bombač sta še naprej zadevala, v 42. minuti je bilo 27:17 in mariborsko upanje je utonilo v Bonifiki. Sicer so gostje poskušali preobrniti potek dvoboja z različnimi obrambami, toda tokrat preprosto ni bil njihov dan. “Za razliko od prejšnjih tekem, ko so nasprotniki tekli, mi pa smo se sprehajali, smo tokrat mi tekli. Končno smo odprli tekmo po naših željah, tako kot bi morali vsakič. Po prvih 15 minutah je obramba postala zanesljiva, Škof je dodal obrambe, sledili so protinapadi in gostje nam niso več mogli slediti. Do izraza je prišla naša kakovost. Upam le, da bomo tako nadaljevali,” je po tekmi menil Dean Bombač.

Turnir najboljše četverice bo aprila, pred tem pa bo RZS še izvedla žreb in določila organizatorja.

Izola brez možnosti v Celju

Rokometaši Pivovarne Laško so brez večjih težav s 33:19 (19:8) premagali Istrabenz pline in se uvrstili v polfinale pokala Slovenije. Izolani, ki so srečanje vzeli kot dober trening pred pomembnejšo sobotno prvenstveno tekmo, so se v uvodnih minutah še upirali, a so že sredi prvega dela zaostali za pet golov. V nadaljevanju je prednost vztrajno rasla, na obeh straneh pa so priložnost za igro dobili tudi igralci s klopi. Za domače sta bila najbolj učinkovita Razgor in Mačkovšek s šestimi zadetki, za Izolane pa sta po pet golov dosegla Peter Božič in Dušan Fidel. Gorenje se je v polfinale uvrstilo po pravi drami, saj je šele po dveh podaljških ugnalo Trimo z 39:37 (36:36, 30:30). Četrti polfinalist je Sviš.

DENIS SABADIN


Najbolj brano