Stoterica pred dvorano

V sredo zvečer so izolski rokometaši vknjižili peto zmago v tej sezoni, dvoboj s Svišem pa bo bolj ostal v spominu po spletnem prenosu iz prazne dvorane na ploščad pred dvorano, kjer je v mrzlem večeru tekmo spremljalo približno sto navijačev.

David Zorič Stepančič je bil na tekmi s Svišem nezgrešljiv Foto: Tomaž Primožič/Fpa
David Zorič Stepančič je bil na tekmi s Svišem nezgrešljiv Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Šele dan pred tekmo se je razvedelo, da bodo morali Istrabenz plini dvoboj 14. kroga s Svišem odigrati pred praznimi tribunami. Razlog je nešportno navijanje na tekmi šestega kroga proti Slovanu (12. oktobra), ko je veljake iz prestolnice zmotilo tradicionalno zmerjanje “žabarji, žabarji”.

14. krog 1. NLB Leasing lige v rokometu in lestvica - Celje PL : Gorenje 29:30 (14:17), Trimo : Slovan 32:23, Ormož : Krka 36:26, Istrabenz plini : Sviš 31:22, Ribnica RH : Krško 31:22, Sevnica : Maribor Branik 23:33 (13:16). Vrstni red - Gorenje 27, Celje PL 24, Maribor Branik 23, Ribnica RH 18, Trimo 14, Sevnica 13, Ormož 12, Istrabenz plini 11 ...

Arbitražna komisija je po skoraj dveh mesecih kaznovala Izolane s tekmo igranja pred praznimi tribunami, dala pa jim je na voljo, da si sami izberejo, na kateri tekmi bodo izpolnili kazen.

Tako je bila v sredo na tribuni zgolj deseterica uradnih oseb in tehničnega osebja, ker pa je bilo zanimanje za dvoboj med izolskimi navijači veliko, so se v edinem primorskem prvoligašu odločili, da s preprostim spletnim prenosom prek skypa prenašajo sliko z dvoboja na ploščad pred dvorano. Tam se je kljub mrzlemu večeru zbralo približno sto Ribarjev in drugih najzvestejših privržencev kluba ter s tem na najboljši možni način odgovorilo rokometnim uradnikom.

Simbioza med rokometaši in navijači je očitno na visoki ravni, saj so Izolani dosegli letošnjo najvišjo zmago. Zadnjeuvrščeni Dolenjci so držali korak z gostitelji do 25. minute, ko so še zaostajali za dva zadetka.

V četrtfinalu pokala Slovenije so rokometašice Pirana doma izgubile z Zagorjem Gen-I s 24:35. Poleg Zagorjank sta se na finalni turnir prebili še ekipi Veplasa in Zelene doline, naslednji teden pa bo še tekma med Celjskimi mesninami in Krimom.

Nato pa so se domači razigrali - izkazal se je centralni obrambni blok Bubnič-Vukovič, vsi trije vratarji, predvsem pa napad. Že v uvodnih minutah drugega dela je prednost narasla na šest golov, na koncu pa bi lahko bila še višja.

Za Istrabenz pline so zadetke dosegli Redžić 9, Božič in Zorič-Stepančič (brez zgrešenega meta) po 6, Vidic in Smolnik po 3, Jurič 2, Brečko in Bubnič po 1. Rok Jelovčan je zbral 11 obramb, Kevič pa dve ubranjeni sedemmetrovki, a sploh ni prejel zadetka.

DENIS SABADIN


Najbolj brano