Štirje postni meseci za izolske rokometaše

Boj za obstanek v prvi državni rokometni ligi je še povsem odprt, v izolskih vrstah pa verjamejo, da lahko spet začnejo zmagovati.

Jure Jelovčan (fotografija je s tekme s Trebanjci) je bil  v soboto eden najboljših posameznikov  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Jure Jelovčan (fotografija je s tekme s Trebanjci) je bil v soboto eden najboljših posameznikov  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Istrabenz plini Izola : Krka 23:30 (11:13)

IZOLA> Dvorana v Kraški ulici, gledalcev 300, sodnika Masleša in Žibert.

Istrabenz plini Izola: Kevič (14 obramb), Gregorič, Ponikvar, Jurič, Jelovčan 2, Dolenc, Božič 9 (3), Zorič-Stepančič, Kojić, Bubnič, Gorela 3, Čebokli, Vukovič 1, Fidel 2, Smolnik 6, Apat. Tr.: Vlado Hrvatin.

Krka: Vrbinc (6 obr.), Grubar (6 obr.), Flajs 2, Svetelšek 5, Lavrič 2, Didovič, Čančar 8 (5), Potočar, Fink 2, Orlič 1, Papež 6 (1), Cvikl 3, Jurečič, Hotko, Klobčar 1. Trener: Slavko Ivezić. Sedemmetrovke - IP Iz. - 5 (3), Krka 7 (6); izključitve - IP Iz. 6, Krka 6 minut.

Domači so začeli odlično. V 7. minuti so vodili 4:1, Dragan Kevič je do takrat ubranil že 5 strelov, in trener gostov je takoj vzel minuto odmora. Do 13. minute so gostje izenačili na 5:5, v 20. pa so prvič povedli. Domači trener Vlado Hrvatin je komentiral: “Za naše mlade igralce je bilo breme preveliko. Dokler ni bilo veliko gledalcev, smo igrali zelo dobro, to, kar treniramo. Potem pa so se roke spotile, predvsem Fidelu in Goreli, in nismo mogli več prebijati obrambe tako, kot se učimo. Seveda ne smem komentirati sodniških odločitev, ampak mislim, da so tudi te botrovale visokemu porazu.”

Ženska rokometna reprezentanca je v kvalifikacijah za EP v Ljubljani izgubila s Češko (21:29) in izgubila možnost za napredovanje.

V 26. minuti so Dolenjci zapravili protinapad za povišanje prednosti na pet golov, namesto tega je hitro zadel najboljši strelec srečanja Peter Božič in znova vlil upanje domačim. Na odmor so šli z dvema zadetkoma zaostanka, kar so zadržali do 38. minute. Po 18:21 v 45. minuti so Novomeščani zadeli štirikrat zapored, najprej dvakrat Miha Svetelšek, in tekma je bila odločena. V dvorani, ki je bila v začetku prvenstva prava trdnjava, so Izolani zadnjič zmagali 26. novembra. Jure Jelovčan, ki je bil tudi v soboto eden najboljših posameznikov, je komentiral: “Ne čutim, da bi nas to psihično prizadelo, ne vem pa, kako je s soigralci. Upam, da se to ne bo poznalo na samozavesti, predvsem na domačih tekmah, saj smo znani po tem, da igramo dobro, fanatično in borbeno. Vsaka tekma bo nova zgodba.”

BOJAN KRALJ


Najbolj brano