Spet bodo gledali Buntića (in Zormana)

Koprski rokometaši z izžrebanim nasprotnikom v osmini finala lige prvakov ne morejo biti najbolj zadovoljni. Kielce predstavljajo najslabšo od treh možnosti, čeprav so slovenski prvaki v tem dvoboju nosilci. Na Poljskem bodo gostovali 18. marca, povratni dvoboj v Bonifiki pa bo 24. marca.

Denis Buntić (z žogo) je v sezoni 2007/08 s Cimosom osvojil pokal Slovenije, drugo mesto v DP, uvrstil pa se je tudi v polfinale pokala EHF Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Denis Buntić (z žogo) je v sezoni 2007/08 s Cimosom osvojil pokal Slovenije, drugo mesto v DP, uvrstil pa se je tudi v polfinale pokala EHF Foto: Tomaž Primožič/Fpa

HØRSLHOLM> Če so imeli Koprčani srečo pri žrebu polfinalnih parov slovenskega pokala, ko so se izognili Celju PL, in v nedeljo, ko jim je zmaga Hamburga v Skopju omogočila zadržanje drugega mesta, jim včeraj športna sreča ni bila naklonjena.

Pari osmine finala lige prvakov - Füchse Berlin : HSV Hamburg, Montpellier : Barcelona, Wisla Plock : Kiel, Kadetten Schaffhausen : Atletico Madrid, Ademar Leon : Veszprem, Targi Kielce : Cimos Koper, Metalurg : Croatia Osiguranje Zagreb, Sävehof : Koebenhavn.

“V tretjem bobnu so bile same imenitne in močne ekipe, dobili pa smo poljsko, ki je za odtenek močnejša od švedskega Sävehofa in španskega Ademarja. Kielce tvorijo sami poljski reprezentanti, v svojih vrstah pa ima tudi nekatere druge izjemno kakovostne igralce, kot je denimo slovenski reprezentant Uroš Zorman. Poljska zasedba je svojo moč dokazala že v prvem delu tekmovanja, ko je v najtežji skupini osvojila tretje mesto in izločila ruske Čehovske medvede. Gre za zelo kakovostno ekipo. Ne preostane nam drugega, kot da se na papirnatega favorita tega obračuna temeljito pripravimo in dostojno zoperstavimo, dovoljene pa so tudi sanje,” je včerajšnji ples kroglic na Danskem, ki se ga je udeležil tudi direktor kluba Aleš Koršič, komentiral trener koprske zasedbe Fredi Radojkovič.

Osemkratni poljski prvak je svoj vzpon začel leta 2008, ko se je povezal z lokalnim sejemskim podjetjem (Tarrgi) in povečal proračun. S trenerjem Bogdanom Wento, ki vodi tudi poljsko reprezentanco, so začeli v Kielce prestopati najboljši poljski rokometaši. Jedro reprezentance, ki je osvojila srebro na svetovnem prvenstvu, igra prav v Kielcah: vratar Szmal, zunanja linija Jurecki-Tkaczyuk-Jurasik, krilo Tomczak. Ob njih igrajo še tujci Uroš Zorman, Islandec Porir Olafsson, Srb Rastko Stojković, Hrvata Denis Buntić in Željko Musa, ki je še jeseni igral za velenjsko Gorenje. Koprsko Bonifiko (in tudi Bonifika njega) odlično pozna predvsem Buntić, ki je v sezoni 2007/2008 pustil nepozaben pečat pri Cimosu. Ta je bila poleg lanske sezone 2010/11 doslej najboljša sezona koprskega rokometa. Vive Targi Kielce, ki so bile v prejšnjih desetletjih bolj znane z imenom Iskra Kielce, so v prejšnji sezoni presenetljivo izgubile finale končnice DP z Wislo, s katero je Cimos igral v skupini C. V ligo prvakov so se uvrstile prek turnirja povabljencev, ki so ga tudi organizirale.

Kielce je mesto v osrednji Poljski, na pol poti med Varšavo in Krakovom. Ima 200.000 prebivalcev in je pomembno industrijsko središče.

Poljski podprvaki so v najtežji skupini C zasedli tretje mesto. Na desetih tekmah so zbrali 11 točk - Cimos jih je zbral 13. Po dvakrat so premagali danski Bjerringbro-Silkeborg in nemški Füchse Berlin ter enkrat madžarski Veszprem. Ob neodločenem izidu s Čehovskimi medvedi so dvakrat izgubili s španskim Atleticom iz Madrida. S koprskega stališča je še bolj zaskrbljujoče dejstvo, da je ekipa Kielc spomladi v formi: zmagala je v Veszpremu in v danskem Bjeringbroju ter remizirala doma s Čehovskimi medvedi, kar je bilo dovolj za napredovanje. S Koprčani se včeraj niso veliko ukvarjali, saj jih jutri čaka veliki derbi z Wislo Plockom. Koprčani bodo tekmo državnega prvenstva odigrali že drevi. Oslabljeni potujejo v Ormož, kjer jim ne bo lahko. DENIS SABADIN


Najbolj brano