Smolnik zadel za točko

Po remiju so bili Izolani zadovoljni. Vse je namreč že kazalo na zmago Novomeščanov, a so domači le prišli do prve točke pod vodstvom novega trenerja Boruta Hrena.

Žiga Smolnik Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Žiga Smolnik Foto: Tomaž Primožič/Fpa

1. A DRL moški

13. krog - Istrabenz plini Izola : Krka 22:22 (10:11), SVIŠ PG : Trimo 33:32 (17:18), Ribnica RH : Krško 38:32, Ormož : Sevnica 28:24.

14. krog (sreda, 5. 12.) - Cimos Koper : Ribnica RH, Gorenje : Istrabenz plini Izola.

IP Izola : Krka 22:22

IZOLA> Dvorana v Kraški ulici, gledalcev 400, sodnika Krstič in Ljubič (oba Kozina).

Istrabenz Plini Izola: Kevič, Ti. Ponikvar, Jurič 2, Jelovčan 2, Dolenc 1, Gorela 2, Božič 4 (2), Špegel 1, Kojić, Bubnič, Koštric, Redžić, Fidel, Smolnik 6, To. Ponikvar, Slobodnik 4 (2).

Krka: Vrbinc, Jurečič, Flajs 3, Leban 1 (1), Okleščen, Erčulj 1, Fink 2, Irman, Furdi, Orlič 4, Papež 9 (2), Cvikl, Svetelšek 2 (1).

7m - Istrabenz p. 4 (4), Krka 4 (4); izk. - Istrabenz p. 8, Krka 18; rdeč karton - Fink (Krka, 59).

Novi trener Izolanov Borut Hren ob že dalj časa odsotnem Elvinu Čosiću ni mogel računati niti na Nikolo Kojića in Davida Stepančiča. Izolani so začeli slabo. Njihova obramba 6-0 je bila neuspešna, gostje pa so izkoriščali tudi napake domačinov v napadu in s hitrimi protinapadi rešetali gol nemočnega Dragana Keviča. V 6. minuti je bilo že 1:5 in domači trener se je moral odzvati z minuto odmora. Ko je sredi polčasa Hren poslal v igro Rudija Slobodnika in zamenjal obrambno postavitev 6-0 s 5-1, so domači začeli loviti razliko. “Z zamenjavo obrambe smo uspeli preprečiti hiter prenos žoge med njihovimi zunanjimi igralci,” je pojasnil Slobodnik, ki je zaigral v konici obrambe.

Gostje so v nadaljevanju izkoristili vsako izolsko napako za hiter protinapad in si s tem priigrali štiri gole prednosti. Pet minut pred koncem je Krka vodila z 22:18. Jan Gorela,Kristjan Jurič in Dean Dolenc so 29 sekund pred koncem znižali izid na 21:22. Gostje so zapravili žogo, Božič pa je podal na levo krilo do Žige Smolnika, ki je sedem sekund pred koncem izenačil.

“Nisem zadovoljen s končnim rezultatom. Naredili smo preveč napak in če jih ne bi, bi morali zmagati,” je povedal Smolnik. Trener Hren pa je ocenil: “Glede na potek tekme sem zadovoljen s točko. Začeli smo slabo. S prehodom na obrambo 5-1 je bilo boljše.”

ELVIS ŠTADER


Najbolj brano