Slovenske rokometaše čakajo Madžari

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v dodatnih kvalifikacijskih tekmah za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo med 17. januarjem in 1. februarjem prihodnje leto v Katarju pomerila z Madžarsko. Prvo tekmo bo igrala 7. ali 8. junija na Madžarskem, povratno pa 14. ali 15. junija v Sloveniji.

Slovenski selektor Boris Denić Foto: STA
Slovenski selektor Boris Denić Foto: STA

HERNING > V danskem Herningu, kjer bosta danes na sporedu sklepni tekmi 11. evropskega prvenstva - za tretje mesto se bodo pomerili Hrvati in Španci (15.00), za zlato pa Danci in Francozi (17.30) - so izžrebali tudi druge pare dodatnih kvalifikacij. Na sporedu je kar nekaj zanimivih dvobojev, pari pa so naslednji: Romunija - Švedska, Poljska - Nemčija, Grčija - Makedonija, Srbija - Češka, Rusija - Litva, BiH - Islandija, Avstrija - Norveška in Črna gora - Belorusija.

Slovenija je današnji žreb pričakala v drugem jakostnem bobnu, skupaj z Norveško, Češko, Črno goro, Nemčijo, BiH, Grčijo, Litvo in Romunijo, njene možne tekmice pa so bile Avstrija, Belorusija, Islandija, Madžarska, Makedonija, Poljska, Rusija, Srbija in Švedska.

Slovenija bo v primeru zmage na junijskih dodatnih kvalifikacijskih tekmah sedmič nastopila na svetovnem prvenstvu. Najboljšo uvrstitev je dosegla lani v Španiji, kjer je bila četrta. V Nemčiji leta 2007 je bila deseta, na Portugalskem leta 2003 11., v Tunisu leta 2005 12., v Franciji leta 2001 17., na Islandiji leta 1995 pa je zasedla 18. mesto.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića so si junijski dodatni tekmi za nastop v Katarju priigrali po zmagi v kvalifikacijski skupini 3. V njej so po dvakrat premagali Švicarje in Luksemburžane, medtem ko so Ukrajince ugnali na domačem igrišču in izgubili v gosteh.

Na svetovno prvenstvo leta 2015 sta se neposredno uvrstila prireditelj sklepnega turnirja Katar in branilka naslova Španija, prek letošnjega evropskega prvenstva pa še Danska, Hrvaška in Francija.

STA


Najbolj brano