Slabe izkušnje s Španci

V Bonifiki in Kopru ta teden vlada zatišje pred viharjem. Koprski rokometaši se na povratni dvoboj četrtfinala lige prvakov pripravljajo brez stresov, a bo napetost s približevanjem sobotne tekme vedno bolj naraščala.

Robert Konečnik (19) ne igra pomembne vloge le v obrambi, temveč tudi v napadu Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Robert Konečnik (19) ne igra pomembne vloge le v obrambi, temveč tudi v napadu Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Cimosovci bodo v Madrid odpotovali jutri prek beneškega letališča, od koder so v letošnji sezoni odšli na največ gostovanj. Novosti ni, vsem, predvsem strokovnemu štabu, pa močno prija, da med tednom niso imeli obveznosti v državnem prvenstvu. Finale ŠKL jih je za dva dni oddaljil od Bonifike, tako da sta dopoldanska treninga odpadla, včeraj pa so trenirali v telovadnici koprske srednje tehniške šole.

Slišati je, da bodo Koprčani v Madridu imeli podporo od 60 do 80 navijačev. Ena od skupin naj bi po prvotnih načrtih tja odpotovala celo s kombijem, a si je nato premislila. V zadnjem hipu, po ugodnem izidu prve tekme, pa je zanimanje za pot še dodatno naraslo. Vaba, da bi v živo spremljali zgodovinski podvig primorskega športa, je pri nekaterih neustavljiva!

Dosedanja statistika srečanj s španskimi ekipami ni na Cimosovi strani. A športniki najbolj uživajo, ko jo obrnejo na glavo.

Prednost treh zadetkov, ki so si jo presenetljivo priigrali na prvi tekmi, je lepa, a je v skupnem seštevku favorit za napredovanje še vedno Atletico Madrid, ki ne odstopa od svojega cilja, osvojitve treh lovorik. Kraljevi pokal je že spravil v vitrino, na medsebojni tekmi z Barcelono bo najbrž odločil o naslovu državnega prvaka, na poti do finalnega turnirja v Kölnu in kontinentalnega naslova pa mu najprej nasproti stoji Cimos Koper.

Dosedanja statistika ni na strani slovenskega predstavnika. Koprčani so se v evropskih pokalih dvakrat pomerili s španskimi ekipami. Obakrat so doma zmagali in v gosteh izgubili ter izpadli. Pred dvema letoma so v osmini finala pokala pokalnih zmagovalcev premagali Granollers s 27:26, a nato v gosteh izgubili z 31:35. Leto pred tem je v ligi prvakov v Bonifiki padel Portland San Antonio z 31:29, enak rezultat pa je bil tudi v Pamploni.

Atletico Madrid ima kot Ciudad Real s slovenskimi klubi boljše izkušnje. V zadnjem desetletju se je petkrat srečal z njimi in le enkrat ni napredoval. To je bilo leta 2004, ko ga je na svoji šampionski poti do evropskega naslova v polfinalu izločilo Celje. Dve sezoni kasneje je Celjane, za katere je branil Gorazd Škof, premagal v četrtfinalu, leta 2008 in 2010 pa je dvakrat izločil Gorenje. Obakrat je visoko zmagal že na prvih tekmah v Velenju. A statistika je tista stvar, ki se jo športniki še posebej trudijo obrniti na glavo.

DENIS SABADIN


Najbolj brano