Rusi jim malo nagajajo

Pred rokometaši Cimosa je peta tekma v ligi prvakov. Dvoboj z ruskimi podprvaki zanje ni usodnega pomena, a bi bila zmaga dobrodošla za manj stresno nadaljevanje tekmovanja.

Trener  Fredi Radojkovič (v sredini)  in njegovi izbranci  lovijo drugo zmago v gosteh v letošnji ligi prvakov Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Trener Fredi Radojkovič (v sredini) in njegovi izbranci lovijo drugo zmago v gosteh v letošnji ligi prvakov Foto: Tomaz Primozic/Fpa

SANKT PETERBURG >Drugo največje rusko mesto, ki med vsemi milijonskimi mesti na zemeljski obli leži najbolj severno, je pravo velemesto, ki živi 24 ur na dan. To so v ponedeljek ob prihodu izkusili tudi koprski rokometaši, ki so v popoldanski gneči doživeli prometno nesrečo. Končala se je brez posledic, če odštejemo dve zapravljeni uri in slabo voljo v Cimosovih vrstah, ko je avtobus z vsemi potovalkami do večera izginil neznano kam. Pozneje se je vse uredilo, a tudi včerajšnjega dne Koprčani niso preživeli povsem sproščeno, saj so doživeli za te kraje kar tipična nagajanja organizatorjev.

Tako so tri obroke v hotelu Moskva vsakič jedli na različni lokaciji, hotelirji so jim dodatno zaračunali uporabo videa, ki ga hotel sicer nima na razpolago. Za nameček večernega treninga niso opravili v dvorani Jubilejna, v kateri bo danes ob 17. uri tudi tekma, temveč v drugi telovadnici. To je sicer v neskladju s pravili EHF, a po izkušnjah sodeč bodo sankcije zgolj simbolične.

Vrstni red v skupini C lige prvakov po štirih krogih - HSV Hamburg 8, Metalurg 5, Cimos in Wisla po 4, St. Peterburg 3, Constanta 0.

“O čem drugem kot o zmagi in dveh točkah niti ne razmišljamo. Ruse v Sloveniji res slabo poznamo, a gre za preverjeno in močno ekipo. Gledal sem jih v prvem krogu, ko jih je Hamburg visoko prerešetal, a to ni bila njihova realna podoba. Po kakovosti so najbrž malo slabši od nas, toda igrajo doma. Naša prednost je v tem, da oni morajo zmagati, če hočejo še upati na napredovanje, medtem ko za nas niti poraz ne bi bil tragičen,” je včeraj povedal glavni organizator in motor koprskega napada Dean Bombač.

Za njegovimi besedami stojijo tudi ostali v koprskem taboru. “Imajo dobre strelce, so visoki in močni. Veliko tečejo, a delajo pri svoji hitri igri tudi veliko napak. Tu vidim našo priložnost,” je dejal trener Cimosa Kopra Fredi Radojkovič, ki bo po seriji poškodb tokrat pogrešal zgolj dva rokometaša.Doma sta ostala Matjaž Mlakar in vratar Gorazd Škof. Zaradi odsotnosti slednjega bo večji pritisk na plečih Jureta Vrana in Dušana Podpečana, ki sta sobotno generalko z Ormožem dobro prestala. Prevladuje mnenje, da bo zmagala tista ekipa, ki bo uspela vsiliti svoj način igre. Ključ do uspeha pa bo seveda obramba, ki jo bodo morali Koprčani odigrati na najvišji ravni, če želijo osvojiti točko ali dve.

Sinoči so vsaj preizkusili parket dvorane Jubilejna, ki sprejme več kot 5000 ljudi. Da bi bila vsaj na pol polna, ni nobene nevarnosti, saj domači organizatorji pričakujejo do tisoč gledalcev. Tudi ta podatek priča, da je rokomet v Rusiji povsem obstranski šport, ki množic ne zanima. Sodila bosta priznana danska sodnika Pedersen in Mortensen. Njuna vloga v današnjem obračunu bi lahko bila odločilna.


Najbolj brano