Rokometašice Mlinotesta po 15 letih spet uspešne

Rokometašice Mlinotesta so sklenile najuspešnejšo sezono v zadnjih 15 letih. Sedmemu mestu v prvi ligi so dodale bron v mladinskem državnem prvenstvu. Sedanje jedro ekipe in podmladek bosta temelj za preboj med pet najboljših prvoligašev.

Špela Ferfolja (strelja) in Tina Rojc (rdeča, 8) sta bili nepogrešljivi v prvi postavi Mlinotesta   Foto: Igor Mušič
Špela Ferfolja (strelja) in Tina Rojc (rdeča, 8) sta bili nepogrešljivi v prvi postavi Mlinotesta  Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > Ajdovski ženski rokomet si je po poldrugem desetletju težkih časov, ko je strmoglavil iz slovenskega vrha na dno in začel skoraj znova, dokončno opomogel. Po vrnitvi v prvo ligo in obstanku so bila dekleta lani osma, letos pa sedma. Ob tem se je bistven premik zgodil v mlajših selekcijah. Vse so dobro zasedene in kakovostno vodene, krona dela zadnjih let pa je tretje mesto na mladinskem državnem prvenstvu. Ob tem so kadetinje in starejše deklice osme v državi. Takšnega seštevka uspehov ajdovska ženska rokometna šola ne beleži že 15 let.

Krona dela zadnjih let je tretje mesto v mladinskem državnem prvenstvu.

Mirna sezona, stabilen proračun

Garant nadaljevanja začrtane poti sta domača stroka in zanesljiv glavni pokrovitelj, pravi predsednik Mlinotesta, Ivan Vodopivec:Za nami je pozitivna sezona, v kateri smo se približali najboljši primorski ekipi, Piranu. Preživeli smo jo brez omembe vrednih poškodb, s stabilnim proračunom in brez dolgov. Imamo postavljeno piramido selekcij s 124 dekleti in štirimi trenerji. To kar precej stane, a gre za dolgoročno naložbo, ki ima prednost. V novi sezoni pričakujemo enak proračun. Nadaljevali bomo z vključevanjem domačih mladink v člansko ekipo. Le kakšno posamično vrzel bomo zapolnili z dvema, morda tremi okrepitvami.”

Dodati velja, da ima klub z Univerzo v Novi Gorici sklenjeno pogodbo o sodelovanju, ki omogoča študentkam, perspektivnim rokometašicam, združevanje šolanja in športa, kot ga poznajo v najrazvitejših državah.

Prehiteti želijo Piran

Trener Branko Leban je od članic pričakoval celo nekaj več: ”Upal sem, da se nam bo uspelo uvrstiti v skupino za prvaka. Malo je zmanjkalo. Sočasno z zanesljivim igranjem v prvi ligi smo uveljavili nove domače igralke, kar je lep dosežek. Z mlajših selekcij že prihajajo obetavne rokometašice. Nastala je dokaj široka domača baza, ki nam bo v naslednjih letih omogočala postopno napredovanje.”

S sezono v Mlinotestu so dokaj zadovoljne tudi igralke. Jedro članske ekipe bo gotovo ostalo skupaj, saj je ajdovski klub urejen, velikega denarja pa v slovenskem ženskem rokometu ni. V Ajdovščini ostaja tudi odlična strelka Špela Ferfolja: “Za nami je dobra sezona. Dolgo smo bile enakovredne Piranu. Odločil je en gol na zadnji medsebojni tekmi. To nas le spodbuja, da poskušamo v novi sezoni Pirančanke prehiteti. Klub izpolnjuje to, kar nam obljublja, zato mislim, da bomo v glavnem ostale skupaj in se skušale v novi sezoni prebiti na peto mesto.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano