Rokometaši koprskega Cimosa zanesljivo proti osmini finala

Rokometaši koprskega Cimosa so v šestem krogu evropske lige prvakov (skupina C) danes na domačem igrišču premagali ruski Sankt Peterburg s 30:23 (13:10). Cimos bo v naslednjem krogu gostoval pri poljski Wisli Plock. Tekma bo v soboto, 3. decembra.

Po prepričljivi zmagi v Sankt Petersburgu so koprski rokometaši predstavo ponovili še v domači Bonifiki  Foto: David Vatovec
Po prepričljivi zmagi v Sankt Petersburgu so koprski rokometaši predstavo ponovili še v domači Bonifiki  Foto: David Vatovec

KOPER> Rokometaši Cimosa Koper so dosegli četrto zmago v najbolj kakovostnem tekmovanju na stari celini in so na pragu uvrstitve v osmino finala. Izbranci Fredija Radojkoviča so doslej dvakrat premagali Sankt Peterburg ter po enkrat romunsko Constanto in poljsko Wislo Plock, izgubili pa z makedonskim Metalurgom iz Skopja in nemškim HSV.

Slovenska zasedba bo konec prihodnjega tedna gostovala pri poljskem prvaku iz Plocka, po trimesečnem premoru zaradi evropskega prvenstva v začetku prihodnjega leta v Srbiji pa bo nato svoje nastope v ligi prvakov nadaljevala 11. februarja, ko bo dvorano Bonifika prišel makedonski prvak. Na zadnjih dveh tekmah bodo Koprčani najprej gostovali pri nemškem prvaku, nato pa na domačem parketu gostili Constanto.

Na začetku boljši Rusi

Koprčani so danes začeli zelo zaspano, kar so gosti s pridom izkoristili in po šestih minutah povedli s 3:0. Slovenski prvaki so se po dokaj visokem zaostanku vendarle prebudili, Dean Bombač je po petih minutah in 45 sekundah prvi "preluknjal" mrežo gostujočega vratarja Genadija Komoka, nato pa po nekoliko odločni igri v 12. minuti prvič izenačili na 4:4. Koprčani so dve minuti kasneje imeli dva igralca več na igrišču, a tega niso izkoristili, Rusi so jim v 18. minuti znova ušli na za dva gola (5:7).

Prvo vodstvo po sedemmetrovki

V nadaljevanju je domači strateg Radojkovič osvežil ekipo, kar je bil zadetek v polno. V 21. minuti je Milorad Krivokapić po uspešnem izvajanju sedemmetrovke soigralce popeljal do prvega vodstva z 8:7, končnica prvega polčasa pa je minila v znamenju domačih rokometašev, ki so si navkljub številnim napakam najvišjo prednost priigrali v 27. minuti, ko je bilo 12:8. Ob tem so gosti iz Sankt Peterburga v 23. minuti ostali brez svojega najbolj razpoloženega moža Alekseja Šindina, ki je zaradi grobega prekrška - pokosil je Sebastiana Skubeta - prejel rdeč karton.

Vodili celo za devet golov

Slovenski prvaki so odločno začeli drugi polčas in povsem onemogočili ruske podprvake. V 42. minuti so povedli z devetimi goli (20:11), blestel pa je Tine Poklar, ki je zabil štiri zadetke. Gosti se po tako visokem zaostanku niso več sestavili, bolj ali manj so čakali na konec dvoboja, kar je ustrezalo tudi gostiteljem. Najbolj obremenjeni domači rokometaši so se lahko malce odpočili in hranili moči za veliko bolj naporne in pomembne dvoboje v prvem delu sezone.

- Dvorana Bonifika, gledalcev 1800, sodnika: Hakansson in Nilsson (oba Švedska).

- Cimos Koper: Škof, Podpečan, Vran, Skoko 1, Dobelšek 5, Brumen, Čemas, Bombač 3, Skube 1, Poklar 5, Džono, Krivokapić 9 (3), Konečnik 1, Rapotec 3, Bogunović, Bundalo 1, Osmajić 1.

- Sankt Peterburg: Bogdanov, Kostigov, Komok, Nasirov 2, Gabojev 1, Ljašenko, Sanaškin 3 (1), Piškin, Muhin 1, Česlov, Višnevskij 1, Poljakov 7, Samarskij 2, Pronin 2, Šindin 4.

- Sedemmetrovke: Cimos Koper 5 (3), Sankt Peterburg (1 (1).

- Izključitve: Cimos Koper 10, Sankt Peterburg 10 minut.

- Rdeč karton: Šindin (23.).

STA


Najbolj brano