Rokometaši Cimosa ponižali vodilno Gorenje

Ko skoraj nihče ni več verjel vanje, so koprski rokometaši nadigrali tradicionalnega tekmeca iz Velenja in navdušili svoje navijače. Z izjemno predstavo so bili boljši od državnih prvakov v vseh elementih igre. Cimos Koper : Gorenje Velenje 33:27 (17:13).

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Na koncu se je izkazalo, da so Koprčani kljub vsem težavam imeli večji motiv od Velenjčanov, ki imajo po drugem porazu v tej sezoni (tudi prvega so doživeli v Bonifiki) le točko prednosti pred Celjani. Reprezentančni vikend je več posledic pustil pri velenjskih rokometaših, pri katerih so nekateri z mislimi očitno že pri novih delodajalcih. Koprčani pa so nasprotno igrali za prestiž in ponos, brez obremenjenosti, pa tudi za morebitne delodajalce, in tako so prikazali svojo najboljšo predstavo v spomladanskem delu sezone.

Dvorana Bonifika, gledalcev 1500, sodnika Žibret in Masleša (oba Trbovlje). Cimos Koper: Vran 13 obramb, Rapotec 2, N. Poklar 2, Bombač 8, Brumen 7 (6), Gavranović 5, Konečnik 1 (začetna sedmerka); Darovec, J. Dobelšek 2, Manojlović, Gašperšič, Bundalo, Bošković, Hrastnik, Bratkovič 2, Osmajić 4. Trener: Fredi Radojkovič. Gorenje Velenje: Gajić 14 obr., Medved 2, Cehte 1, Bezjak 2, Dolenec 7 (2), Gaber 2, Melić 4 (začetna sedmerka); Taletovič, Pucelj 1, Miklavčič 3, Golčar 1, L. Dobelšek, Gams 2, Cingesar, Dujmovič 2. Trener: Branko Tamše. 7-metrovke - Cimos 7 (6), Gorenje 2 (2); izključitve - Cimos 2, Gorenje 10 min.

Čeprav so Velenjčani povedli z 1:0, so pobudo takoj zatem prevzeli gostitelji. Lahka konjenica Cimosa Nejc Poklar-Dean Bombač-Matjaž Brumen je omogočila hitro igro in podaljšane protinapade, pri katerih je spretno izkoriščala vrzeli v telesno močnejši obrambi gostov. Tako je po atraktivnem cepelinu Uroša Rapotca in Bombača Cimos povedel s 7:4. Po minuti odmora je trener Gorenja Branko Tamše nerazpoloženega Bezjaka zamenjal s Cingesarjem, Gabra pa s podobno poškodovanim Pucljem. Gostje so se približali na 11:10, a ob natančnih strelih Bombača z razdalje in uspešno izvedenih sedemmetrovkah Brumna, ki se je vrnil po skoraj dvomesečnem premoru, prvi polčas izgubili za štiri zadetke.

A kaj, ko so priigrano v prvem zapravili v borih štirih minutah drugega polčasa. Vendar so po velenjski seriji 5:0 tudi Koprčani dosegli šest zaporednih zadetkov. V 40. minuti je bilo 23:18. Tudi igralci Gorenja s klopi se niso mogli približati razigranim Koprčanom. Svoj delež so dali Bundalo, mladi Bratković, Jure Vran v vratih, nesporni igralec tekme Bombač in vsi ostali. Ko je bil v 55. minuti pri izidu 31:25 zaradi igranja z nogo izključen Niko Medved, je postalo jasno, da je zmaga ostala doma. In tudi, da se v Bonifiki v tej sezoni obeta še nekaj lepih tekem. Prva bo že v nedeljo, ko bo gostovalo Celje PL.

Fredi Radojkovič: “Pred začetkom smo se dogovorili, da vse težave in negotovosti pustimo ob strani ter damo vse od sebe. Ti fantje so bili v odločilnih in težkih trenutkih vedno kljubovalni in borbeni, in zdaj, ko smo v najtežjem trenutku v zgodovini kluba, so pokazali, da si Koper še vedno zasluži vrhunski rokomet.”

Matjaž Brumen: “Za takšne tekme se ni težko motivirati. Ker ne vemo, kaj nas čaka v prihodnosti, smo odigrali sproščeno in brez pritiska, kar je bilo odločilno.”

Dean Bombač: “Nihče ni verjel v to zmago, razen tistih, ki smo v ekipi. Zmago smo si izborili v obrambi, zmagalo je srce, ničesar drugega. Poznala se je vrnitev Brumna, Bundalo je kljub bolečinam dal svoj delež in vse to se je obrestovalo.”

DENIS SABADIN


Najbolj brano