Rokometaši Cimosa Kopra: od Ormoža do Ormoža

Po Ormožu Ormož bi lahko dejali rokometaši Cimosa, ki bodo danes odpotovali na prizorišče finalnega turnirja pokala Slovenije v Podčetrtek. Tam se bodo jutri v polfinalu pomerili z Jeruzalemom Ormožem in če se bodo napovedi uresničile, jih v nedeljskem finalu čaka dvoboj s Celjem PL.

Tudi na finalnem turnirju pokala Slovenije bo napad Cimosa zelo odvisen od Deana Bombača (z žogo) in Milorada Krivokapića  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Tudi na finalnem turnirju pokala Slovenije bo napad Cimosa zelo odvisen od Deana Bombača (z žogo) in Milorada Krivokapića  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Rumeno-modri so namreč v sredo gostovali prav v Ormožu, kjer pa jim ni spodrsnilo kot v Izoli in v Krškem. Zmagali so s precejšnjo razliko in si utrdili samozavest pred finalnim pokalnim turnirjem, na katerem želijo ubraniti pokalno lovoriko. Cimos Koper je namreč v zadnjih štirih sezonah kar trikrat zmagal v slovenskem pokalu.

V sredinem 21. krogu NLB Leasing lige je Cimos zmagal v Ormožu s 33:25 (18:13). Koprčani so vodili praktično vso tekmo. Po osem zadetkov sta dosegla Krivokapić in Brumen, Rapotec jih je prispeval pet. Derbi je bil v Celju, kjer je Gorenje premagalo gostitelje s 34:27 in naredilo najbrž odločilen korak k naslovu državnega prvaka. Vrstni red - Gorenje 37, Celje PL 32, Cimos 27, Trimo 20 ...

“Proti Ormožu moramo še enkrat ponoviti sredino igro in zmagati. V finalu pričakujem Celjane, ki se jim moramo oddolžiti za poraz v Bonifiki,” meni Uroš Bundalo, ki dobiva vse več priložnosti na položaju krožnega napadalca. Po napovedih naj bi Koprčani imeli v polfinalu manj težav od organizatorjev turnirja Celjanov, ki se bodo spopadli z Mariborom. “Ormožani bodo najbrž igrali drugače kot v sredo. Namesto plitke obrambe bodo izbrali globoko, ki jo igrajo že vse prvenstvo. Kakovost je na naši strani, čeprav smo v nekoliko zapletenem položaju zaradi zdravja in utrujenosti,” dodaja trener Fredi Radojkovič, ki drevi v Podčetrtek odhaja zgolj brez Vladimirja Osmajića, lažje poškodovani Konečnik, Mlakar, Brumen, Rapotec in še kdo pa bodo stisnili zobe. Igral bo tudi Gorazd Škof, ki je prestal tekmo suspenza.

Poznavalci napovedujejo finale med Celjani in Koprčani, s čimer se strinja tudi Sebastian Skube: “S Celjani smo v tej sezoni že dvakrat izgubili, zato tokrat računam na našo zmago. Ta dvoboj je še pomembnejši od prejšnjih dveh.”

Celjani so v sredo prepričljivo izgubili z Velenjčani, ki so tako le še korak do naslova državnih prvakov. Takšen poraz je z motivacijskega vidika dvorezen meč. “Če izgubiš tako pomembno tekmo, ni prijetno. To vemo iz lastne izkušnje. Želja je ogromna, a v podzavest se ti usedejo porazi, tako da se težko spet privadiš na zmagovalni ritem,” pojasnjuje Radojkovič, ki je na vprašanje, kaj bo spremenil v taktičnem načrtu v dvoboju s Celjani v primerjavi s tekmo prejšnjo sredo, odgovoril kratko: “Ko pridemo pred vratarja, bo treba zadeti. Nič drugega!”

Tudi na strani Koprčanov bo precejšnje breme, saj je od lanskih treh lovorik moč ubraniti le še pokalno. Pot do nje pa je bolj kot od nasprotnikov odvisna od rokometašev Cimosa, ki bodo morali pokazati boljše predstave kot na zadnjih tekmah v DP. “Mislim, da zadnji poraz Celja nanje ne bo bistveno vplival, saj se bodo najbrž dvignili po sobotni tekmi z Mariborom. Gledati moramo predvsem sebe in popraviti tisto, kar smo delali narobe pred tednom dni,” še dodaja Bundalo.

DENIS SABADIN


Najbolj brano