Primorca bliže eliti

Po razširjenem seznamu rokometnih reprezentantov je bil včeraj na vrsti ožji izbor. Selektor Boris Denič je predstavil dvajseterico, ki se bo od torka potila na pripravah v Zrečah.

 Dean Bombač je v začetku leta v Hrpeljah za reprezentanco zaigral proti Bahrainu Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Dean Bombač je v začetku leta v Hrpeljah za reprezentanco zaigral proti Bahrainu Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA> Seznam potencialnih reprezentantov ki bodo od 15. do 29. januarja prihodnje leto v Srbiji zastopali slovenske barve na evropskem rokometnem prvenstvu, se je z 28 skrčil na 20 imen. Presenečenj ni. Na pripravah, ki se bodo dan po božiču začele v Zrečah, bi moralo biti 19 igralcev. 20. ime je Nenad Bilbija, ki je zaradi poškodbe še vprašljiv, a selektor še ni obupal.

“Na ponedeljkovem začetku priprav v Zrečah bom igralcem povedal, katerih šestnajst bo odšlo na EP, in kateri trije so v rezervi, če se kateri od prvih poškoduje. Kljub temu bodo tudi ti trije vključeni v delo povsem enakovredno z ostalimi šestnajstimi in bodo enakovredni del reprezentance,” pojasnjuje selektor Boris Denič.

Največji udarec za ekipo je gotovo prišel v teh dneh, ko se je poškodoval eden najbolj izkušenih, desni zunanji Jure Natek, ki ga danes čaka operacija trebušne prepone. Prav na tem igralnem mestu bo največ težav, saj je sodelovanje odpovedal tudi Boštjan Kavaš, ki še ni pripravljen na napore. “Gotovo se je individualna moč reprezentance s poškodbo Natka, ki je bil na testih tako dober, da človek niti ne more pomisliti na poškodbo, zmanjšala. Bosta pa Jure Dolenec in David Miklavčič prispevala toliko več. Cilji ostajajo isti,” pravi Denič.

Na EP potuje 16 igralcev. Primorska - če v to kvoto ne štejemo igralcev Cimosa, ki prihajajo iz drugih okolij - sila redko daje reprezentante. Zdaj sta izbrani vrsti najbliže zunanji igralec Cimosa, proizvod koprske šole Dean Bombač, in Izolan Borut Mačkovšek (Celje PL), prav tako zunanji.“Zadovoljen in ponosen sem, da sem zraven v reprezentanci. Trenutno so na mojem igralnem mestu zagotovo v prednosti Zorman, Skube in Bezjak, ki so dalj časa zraven. Dal bom vse od sebe in se poskušal dokazati. Grem korak za korakom in verjamem, da bo še priložnosti tudi zame. Izbor je potrditev mojih dobrih predstav s Cimosom, kjer si s Skubetom deliva igralni čas. Žoga je okrogla in ta reprezentanca lahko na prvenstvu preseneti marsikoga, zato sem optimist. Iti moramo od tekme do tekme in potem bomo videli, kaj bo,” je za PN povedal 22-letni Bombač.

Na seznamu so iz Cimosa še Gorazd Škof, Matjaž Brumen, Jure Dobelšek in Sebastian Skube.

Slovenija bo v prvem delu EP v skupini D igrala z Norveško, Hrvaško in Islandijo. RM, EŠ, STA


Najbolj brano