Preveč jih manjka

Izolani so izgubili dvoboj z neposrednimi konkurenti za uvrstitev v ligo za prvaka. V polju niso bili slabši od Sevničanov, do ključne razlike je prišlo v zadnji četrtini tekme, ko je gostom zaradi prekratke klopi zmanjkalo moči.

Kristijan Jurič (z žogo) je bil edini od izolskih levičarjev, ki se je v Sevnici vpisal med strelce Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Kristijan Jurič (z žogo) je bil edini od izolskih levičarjev, ki se je v Sevnici vpisal med strelce Foto: Tomaž Primožič/Fpa

SEVNICA > Izolani so prvi del rednega dela državnega prvenstva končali s porazom v Posavju. Morda bosta na koncu v boju za šesto mesto in uvrstitev v ligo za prvaka Izolanom zmanjkali ravno točki iz Sevnice. Edini primorski prvoligaš trenutno zaseda sedmo mesto, a ima povsem odprte možnosti za končno uvrstitev v prvo polovico lestvice.

Dvorana OŠ, gledalcev 200, sodnika: Masleša (Trbovlje) in Pangerc (Škofljica). Sevnica: Bratanovič, Flajs 4, Dražetič 8, Gorenjak 1, Brečko 3 (1), Krnc, Djurdjevič, Ošlovnik 2, Božič, Grušovnik, Kuhar, Brilej 5, Bezgovšek, Fižuleto 2, Pernovšek, Gjerek. Trener: Iztok Godec. Istrabenz plini Izola: Kevič, Gregorič, R. Jelovčan, Jurič 5, J. Jelovčan, Vidali, Božič 9 (4), Kojić, Bubnič, Brečko, Grlj, Markovič, Bjelanovič, Redžič 2, Smolnik 6 (1), Vidic. Trener: Borut Hren. 7m: Sevnica 3 (1), Istrabenz plini Izola 8 (5); izključitve: Sevnica 6, IP Izola 0.

Dvoboj v Sevnici je bil enakovreden, nobena od ekip si ni priigrala več kot štirih zadetkov prednosti. Posebej izenačen je bil prvi polčas, v katerem so domači le enkrat vodili z dvema zadetkoma prednosti (7:5). Izolani so drugi del začeli bolje, povedli s 13:11, a so jih domači ujeli. Posavci so na razne načine stopnjevali pritisk, tako da je moral izkušeni delegat Milovan Tomić uradnega napovedovalca zaradi nešportnega komentiranja celo poslati na tribuno.

Izolani so zdržali naskok domačih do izida 18:18, nato pa so popustili. V obrambi niso bili dovolj agresivni (niti enkrat niso bili izključeni za dve minuti), niso znali zaustaviti Alena Dražetiča (osem golov), predvsem pa se je poznala odsotnost štirih rokometašev. Ob prvem napadalcu Elvinu Čosiću so manjkali še trije obrambni stebri (v primerjavi s prejšnjo tekmo je manjkal še Jakob Vukovič), kar je prišlo do izraza v zadnji četrtini srečanja, ko je obramba puščala na vseh koncih in krajih. Tudi v napadu ni šlo vse po maslu. Med strelce so se vpisali samo štirje Izolani, zaradi globoke obrambe Sevničanov pa zunanja linija ni prišla do izraza. Amel Redžić je zadeval večinoma vratnice, Aleš Vidic pa ni ponovil predstave izpred tedna dni.

Tako so domači že pet minut pred koncem vodili za štiri zadetke in se izognili dramatični končnici. V izolskih vrstah je bil ponovno najbolj razpoložen Peter Božič, ki je pred tekmo postal oče sina Dominika, strelsko sta bila učinkovita še Žiga Smolnik in Kristijan Jurič. DES