Pretehtale so izkušnje Ajdovk

Zanimiv in izenačen primorski dvoboj, prvi med tema ekipama v članski konkurenci sploh, so s 26:25 dobile Ajdovke. A ni manjkalo veliko, da bi izrazi veselja prevladovali tudi v koprskem taboru. Žurd Fikon : Mlinotest 25:26 (12:15).

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Rokometašice Mlinotesta so upravičile vlogo papirnatega favorita, a je bil dvoboj negotov dobesedno do zadnje sekunde, ko so gostiteljice imele na razpolago devetmetrovko za izenačenje. “Vedele smo, da nam nasproti stoji borbena ekipa, nismo pa pričakovale tako tesnega izida. Vodile smo skoraj vso tekmo, a se zaradi prevelikega števila tehničnih napak nismo mogle oddaljiti na pet, šest zadetkov, tako da so nam Koprčanke vedno dihale za ovratnik,” je po tekmi izjavila igralka tekme Tina Rojc.

Arena Bonifika, gledalcev 130, sodnika Nahtigal, Smolko. Žurd Fikon: Križanec, Ečimovič, Klobas, Kurnik, Radojkovič, Bajič 1, Bertok, Munda 1, Čamdžić, Vukelič, Petrinja 4, Udovič 6 (4), Leški 6 (1), Zorko 5, Bytyqi, Cuder-Skrlič. Trener: Igor Poklar. Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Hozjan, Srečkovič, Boštjančič 1, Lokar, Čermelj 2, Rojc 12, Jonovič, Bajc, Čajko 2, Pipan, Ferfolja 5, Schuster 2, Brecelj 1, Terčič 1. 7m - Fikon 6 (5), Mlinotest 2 (2); izključitve - Fikon 2, Mlinotest 8.

Novinke v ligi iz Kopra so res povedle z 1:0 in 2:1, a to sta bili njihovi edini vodstvi. Do 20. minute sta bili ekipi poravnani, nato pa so si Ajdovke priigrale štiri gole prednosti. “Nasprotnice so višje, zato smo poskušale s preigravanji in kombinacijami. Nekaj časa nam je to uspevalo, potem se je ustavilo. Naša obramba ni bila slaba, a bi lahko poskusile še s kakšno drugo obrambo, saj smo nasproti imele ostrostrelke,” je ocenila Veronika Leški, ki ima kljub zgolj 18 letom najpomembnejšo vlogo v koprski ekipi. V drugem polčasu je bila koprska obramba 6-0 še bolj agresivna. Prisilila je gostje v napake, nekajkrat pa so ob dvignjeni roki za pasivno igro Ajdovke lepo zadele prek Rojčeve in Špele Ferfolja.

“V drugem polčasu je bila obramba dobra, protinapad, ki bi moral biti naše glavno orožje, pa bi stekel lahko bolje. A smo dvoboj izgubili v prvem polčasu, ko smo preveč zaostali,” je ocenil trener Fikona Igor Poklar. Koprčanke so v drugem polčasu prvič izenačile šele v 51. minuti (22:22). V končnici so imele tudi priložnost za zmago, a so se Ajdovke, ki podobno kot Koprčanke v svojih vrstah nimajo levičark, spretno ognile porazu. Kristina Petrinja, ki je dosegla zadnja dva zadetka za Žurd Fikon, je 70 sekund pred koncem izenačila na 25. Po minuti odmora je Ferfolja s polrazdalje zadela za vodstvo gostij, v zadnjih 20 sekundah pa Koprčanke niso prišle do pravega meta. Prav igra v zadnjih treh minutah je pokazala, da so izkušnje obilno na strani Ajdovk, medtem ko bodo Koprčanke morale odigrati še vrsto podobnih končnic, da bodo izenačena srečanja odločale v svojo korist.

“Pretehtale so naše izkušnje. Nekajkrat smo zapravile točke v zadnjih minutah, tokrat se je obrnilo v naš prid,” je analizirala 23-letna Dekančanka Tina Rojc. Koprski trener Poklar je menil podobno: “Na koncu smo se morda malo ustrašili zmage. Mislim, da smo si zaslužili vsaj točko, morda bi lahko osvojili tudi dve.”

Trener Mlinotesta Branko Leban je bil zadovoljen predvsem z dvema točkama: “Moje igralke si zaslužijo pohvale za zmago, a smo imeli tudi slabe trenutke. Naredili smo preveč tehničnih napak, na koncu pa so pretehtale izkušnje, na naši strani sta bili tudi višina in telesna moč.”

DENIS SABADIN


Najbolj brano