Poškodbam ni videti konca

Vikend brez klubskega rokometa je bil dobrodošel za oba istrska prvoligaša. Danes se bosta pomerila z moštvoma s spodnjega dela razpredelnice, potem pa bodo Koprčani misli že usmerili v nadaljevanje lige prvakov.

Ključ do uspeha Izolanov (v modrih dresih) je v njihovi obrambi, medtem ko bo Matjaž Brumen (v skoku) v koprskih vrstah po vrnitvi Robija Konečnika nekoliko razbremenjen Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Ključ do uspeha Izolanov (v modrih dresih) je v njihovi obrambi, medtem ko bo Matjaž Brumen (v skoku) v koprskih vrstah po vrnitvi Robija Konečnika nekoliko razbremenjen Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER, IZOLA> Premor je bil po eni strani koristen za sanacijo poškodb in za nekajdnevni pobeg z rokometnega dogajanja, po drugi strani pa je tiste najboljše, člane državnih reprezentanc, še dodatno načel. V koprskem klubu so na lastni koži občutili, kaj pomeni ubijalski ritem potovanj in dveh tekem na teden, katerega žrtev so na primer v lanski sezoni postali Celjani. “To je nečloveško! Saj rokometaši niso stroji, tega se ne da zdržati brez težjih ali lažjih poškodb,” je potožil koprski trener Fredi Radojkovič. Edino uteho predstavlja spoznanje, da se tudi drugim udeležencem lige prvakov (LP) godi podobno.

Z reprezentančne akcije sta se poškodovana vrnila Matevž Čemas (zvin gležnja) in Vladimir Osmajić (vneta tetiva). Drugi bo drevi na klopi in bo vstopil v igro le v nujnih primerih. Matjažu Mlakarju se je obnovila poškodba stopala in bo najmanj še tri tedne na bolniški, Gorazd Škof se še ni pozdravil in tudi v St. Petersburg še ne bo potoval, Jure Dobelšek pa še čuti posledice trdih prijemov rokometašev Hamburga. Danes ne bo igral, bo pa najbrž sedel v letalu za Rusijo. Za tako zdesetkano ekipo dvoboj z Ormožem ne bo zgolj rutinski. Na nekaterih položajih Radojkovič ne bo imel pravih zamenjav, a bi Cimos kljub temu moral z naskokom premagati tekmece, saj je kakovostna razlika očitna. “V tem obdobju je to pravi nasprotnik. Več priložnosti bodo dobili igralci, ki imajo manjšo minutažo. Lahko si pridobimo samozaupanje, ne smemo pa si privoščiti podcenjevanja,” opozarja koprski trener, ki je v zadnjem tednu in pol treniral z osmimi igralci in dvema vratarjema. Cimosovci so šele v četrtek prvič lahko odigrali dvoboj šest na šest. Po tekmi z Ormožem državne prvake do božiča čaka 12 tekem.

Tudi sosedje iz Izole so z nasmeškom dočakali oddih. “Na zadnji tekmi s Krko je bilo že opaziti pomanjkanje adrenalina, ki je značilen za novince v ligi. Brez njega bomo težko zmagovali, saj je škofjeloška šola v zadnji petletki najboljša rokometna šola v Sloveniji. Upam, da moja ekipa ne bo vzela odhod Gabra v Gorenje kot nekakšno prednost za nas. Gorenjci imajo zagotovo nadomestilo zanj,” komentira pričakovanja pred odhodom v Škofjo Loko trener Istrabenz plinov Vlado Hrvatin. Izolani so lahko z doseženim po devetih krogih zadovoljni, saj so zbrali že osem točk, a še vedno čakajo na prvo zmago v gosteh po vrnitvi v 1. A ligo. Tudi njim sapo jemljejo poškodbe, saj ima Peter Božič, ki je blestel na zadnji tekmi z Novomeščani, poškodovano koleno, prvi levi zunanji igralec Elvin Čosić pa že nekaj tednov ne trenira in samo igra tekme. Zato pa se v moštvo počasi vključuje Nikola Kojić.

DENIS SABADIN


Najbolj brano