Porto je dober žreb

Ni ravno idealen, a so z izžrebanim nasprotnikom v koprskem rokometnem klubu lahko zadovoljni. Porto Vitalis jim daje upanje, da se bodo uvrstili v spomladanski ligaški del pokala EHF.

Po nizozemskem Volendamu bo v Bonifiki gostoval še portugalski Porto Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Po nizozemskem Volendamu bo v Bonifiki gostoval še portugalski Porto Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Po klasifikaciji iz včerajšnje izdaje našega časnika bi Porto uvrstili v tretjo skupino nasprotnikov, torej med tiste, proti katerim napredovanje ni zagotovljeno, a ima Cimos rahlo vlogo favorita. Ker je imel koprski klub status nenosilca, je lahko s portugalskim nasprotnikom zadovoljen, saj se je izognil kakovostnim moštvom iz Nemčije, Španije, Francije ...

Koprčani bodo drevi v Bonifiki opravili generalko pred sobotnim dvobojem z Gorenjem. V osmini finala pokala Slovenije bodo igrali s Krškim, s katerim ne bi smeli imeti večjih težav. Ob isti uri bodo Izolani gostovali v Slovenj Gradcu pri tamkajšnjem drugoligašu. Istrabenz plinom se tako odpira možnost za uvrstitev v četrtfinale, a znajo biti Korošci, ki so po propadu kluba začeli od začetka, nevaren nasprotnik.

Porto Vitalis je podružnica mnogo bolj znanega nogometnega kluba, v državnem prvenstvu pa je zmagal v zadnjih štirih sezonah. V portugalsko reprezentanco je vpoklicanih šest njegovih rokometašev, pred letošnjo sezono se je okrepil tudi z veteranom Ricardo Costo, ki se je vrnil iz Ademarja Leona. V svojih vrstah ima še dva Kubanca in novinca Nenada Melančića, ki je prestopil iz Metaloplastike. Trener Porta je njegov rojak Ljubomir Obradović.

Portugalski državni prvak se je v tretji krog pokala EHF uvrstil po neuspešnem nastopu na kvalifikacijskem turnirju za ligo prvakov. V Beogradu je izgubil s Partizanom in premagal Lovćen. Koprske izkušnje s portugalskimi klubi so pozitivne. V sezoni, ko so prvič zablesteli na mednarodnem parketu, leta 2007, so izločili Brago, lani pa so v finalu pokala challenge opravili z Benfico. A sta bila oba skupna rezultata tesna. “Z žrebom smo lahko zadovoljni, čeravno nas čaka izjemno zahteven tekmec, ki se spozna na rokomet. V kolikor bomo prišli v pravo formo, potem bi morali preskočiti portugalsko oviro,” je žreb komentiral trener Cimosa Fredi Radojkovič.

Z žrebom je lahko zadovoljen tudi drugi slovenski predstavnik Maribor Branik. Štajerci se bodo namreč pomerili s hrvaško Siscio, ki je bila med najbolj zaželenimi klubi iz prvega bobna. Cimos Koper bo prvi dvoboj s Portom odigral 24. novembra doma, povratnega pa čez teden dni. Možnosti za napredovanje v skupinski del, v katerem bo spomladi 16 ekip razdeljenih v štiri skupine, so realne, a bo treba napovedi potrditi na igrišču in dvigniti raven igre glede na prikazano v zadnjih tednih. DENIS SABADIN


Najbolj brano