Poraz Koprčanov proti Mariborčanom

Rokometaši koprskega Cimosa so v 18. krogu 1. NLB Leasing lige na domačem igrišču izgubili z mariborskim Branikom z 31:33 (13:14).

Koprski Cimos je pred domačimi gledalci izgubil proti mariborskemu Braniku (fotografija je iz arhiva) Foto: Tomaž Primožič/FPA Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprski Cimos je pred domačimi gledalci izgubil proti mariborskemu Braniku (fotografija je iz arhiva) Foto: Tomaž Primožič/FPA Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Rokometaši iz štajerske prestolnice so v osrednji tekmi 18. kroga elitne domače rokometne lige v gosteh nekoliko nepričakovano na kolena položili Koprčane.

Dvorana Bonifika, gledalcev 600, sodnika: Pangerc in Veber (oba Ljubljana). Cimos Koper: Darovec, Vran, Dobelšek 1, Brumen 10 (4), Bombač 2, T. Poklar, Krivokapić 3 (1), N. Poklar, Hrastnik, Konečnik, Rapotec 2, Manojlović 4, Gavranović 2, Bundalo 6, Bošković, Osmajić 1. Maribor Branik: Krajnc, Štefanič, Mirković 6, Tarabochia, Svalina, Oštir, Špelić 9, Špende, Razgor 9 (4), Pučnik 1, Pešić, Zarabec 3, Šoštarič 2, Sok 2, Šimič, Mlakar 1. Sedemmetrovke: Cimos Koper 7 (5), Maribor Branik 4 (4). Izključitve: Cimos Koper 12, Maribor Branik 14 minut. Rdeči kartoni: Osmajić (45.), Oštir (56.), Mlakar (59.).

Koprčani za vodilnimi Velenjčani zdaj zaostajajo šest, za drugouvrščenimi Celjani tri točke, pred četrtovrščenimi Mariborčani pa imajo le še dve točki prednosti.

Gosti so takoj pokazali, da so v Koper prišli po zmago, na koncu pa so jo tudi dosegli. Izbranci gostujočega trenerja Marka Šibile so bili bolj ali manj vseskozi v rahli rezultatski prednosti, a ta v prvi polovici tekme nikoli ni znašla več kot dva gola. Z odločno igro v začetku drugega polčasa so si priigrali pet golov prednosti (21:16), zaloge v zadetkih pa vse do konca tekme niso zapravili. Gostitelji so se jim v izdihljajih tekme resda približali na gol zaostanka (30:31), Miha Zarabec in Simon Razgor pa sta preprečila popoln preobrat domačih rokometašev.

V vsebinsko bogati tekmi - ljubljanski sodniški par Pangerc-Veber je pokazal tudi tri rdeče kartone - sta se v zmagoviti zasedbi izkazala Razgor in Nikola Špelić s devetimi doseženimi goli. Pri poražencih je Matjaž Mlakar dosegel deset, Uroš Bundalo pa šest golov.

Koprska ekipa bo v naslednjem krogu gostovala v Velenju, mariborska pa v Izoli. Obe tekmi bosta v sredo, 6. februarja.

STA


Najbolj brano