Pohitite po vstopnice za rokomet!

Le še dva dneva sta ostala do rokometnega spektakla v Bonifiki, kjer se bosta v soboto za mesto v najboljši osmerici evropskih klubov pomerila domači Cimos in poljski Vive Targi Kielce. Napetost pred zgodovinskim obračunom narašča.

Koprski rokometaši si želijo v soboto v dvorani Bonifika v boju s Kielcami  takšno navijaško kuliso kot na tekmi z Wislo Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Koprski rokometaši si želijo v soboto v dvorani Bonifika v boju s Kielcami takšno navijaško kuliso kot na tekmi z Wislo Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER> Tudi med gledalci, ki so začutili, da bi lahko s prisotnostjo na tribunah postali del prireditve, ki bi se zapisala v anale koprskega, primorskega in tudi slovenskega športa. Koprski rokometaši imajo realne možnosti, da se uvrstijo med osem najboljših ekip v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu. Tako visoko ni bil še noben primorski klub v kolektivnih igrah z žogo.

Zato je zanimanje za dvoboj Cimos Koper : Vive Targi Kielce, na katerem bo slovenski prvak lovil gol zaostanka s prve tekme, ogromno. “Naš cilj je, da si dvoboj ogleda 3500 ljudi,” je naznanil tiskovni predstavnik RK Cimos Robert Rakar. V ta namen bodo postavili dodatne tribune za obema goloma, na katerih bodo dobile prostor povabljene skupine (koprski nogometaši, izolski rokometaši ...)

Vive Targi Kielce je jezo po minimalni zmagi nad Cimosom streslo na Miedž Legnico. Ta klub je v drugi tekmi četrtfinala končnice DP doma premagalo s 36:16 (20:4) in se uvrstilo v polfinale.

Ali bo sobotna tekma prinesla nov rekord obiskanosti Športne dvorane Bonifika? Uradnih podatkov o tem ni. Neuradno je bilo nazadnje na tribunah več kot 3000 ljudi na lanski povratni tekmi finala Challenge z Benfico. Tedaj jih je bilo celo nekaj več kot na tekmah koprske skupine rokometnega EP 2004 in več kot na gostovanjih slovenske košarkarske reprezentance. Sodeč po ljudskem izročilu je Bonifika največjo obiskanost doživela 8. maja 1999, ko si je otvoritev dvorane in kvalifikacijsko tekmo med rokometaši Slovenije in Avstrije z brezplačnimi vstopnicami ogledalo približno 4000 gledalcev. Zaradi današnjih varnostnih zahtev je ta rekord nedosegljiv, vsekakor pa je zanimanje za sobotno tekmo takšno, da se splača čim prej kupiti vstopnice, ki stanejo 12 evrov (osem za dijake, študente in upokojence).

V prodaji so v poslovalnicah Kompasa, v trgovini Hummel v Kopru, v poslovalnicah M-Holidaysa v sklopu Mercator centra v Kopru in v Novi Gorici ter na spletni strani www.mojekarte.si. Vstopnice bodo naprodaj tudi v dvorani Bonifika v petek med 17. in 19. uro ter na dan tekme.

Vzdušje v dvorani ne bo odvisno samo od števila, temveč tudi od temperamenta in bučnosti navijačev. V ta namen bo RK Cimos za dvorano postavil šotor z gostinsko ponudbo. Tja bodo najbrž zašli tudi poljski navijači, ki jih bo najmanj stoterica. Da je zanimanje ogromno, priča še podatek o več kot sto akreditiranih novinarjih, med katerimi je 22 poljskih. DENIS SABADIN


Najbolj brano