Po strelskem mrku poraz Izolanov

Rokometaši trebanjskega Trima so v tekmi 20. kroga 1. NLB Leasing lige v gosteh premagali Istrabenz Pline Izolo z 22:20 (7:9). Trebanjci so po ne najbolj prepričljivem uvodu v državno prvenstvo vendarle ujeli pravi ritem in iz kroga v krog napredujejo po lestvici.

Izolski rokometaši so izgubili sobotni dvoboj Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Izolski rokometaši so izgubili sobotni dvoboj Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Z zmago v slovenski Istri pa so se utrdili na petem mestu in imajo pred najbližjimi zasledovalci iz Novega mesta in Ormoža že štiri točke prednosti.

Športna dvorana, gledalcev 500, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje). Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Jurič 4, Vidali 1, Božič 6 (1), Stepančič, Kojić, Čosić 3, Jelovčan, Redžić, Vuković, Smolnik 6, Rončević, Kević, Matijašević, Vidic. Trimo Trebnje: Korelec, Femec, Radelj 1, Murčehajić, Ratajec 2, Čeh, Ferlin, Skol 2 (2), Sušin 3, Saje, Rojc 3, Udovič 1, Ferkulj 4, T. Grandovec 2, Florjančič 4, Brana. Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 2 (1), Trimo Trebnje 3 (2). Izključitve: Istrabenz Plini Izola 8, Trimo Trebnje 6 minut. Rdeč karton: /.

Po polovici tekme je kazalo na zmago Izolanov, nato pa so v začetku druge polovice tekme doživeli pravi mrk. Njihov več kot deset minut dolg strelski post so izbranci gostujočega trenerja Romana Šavriča s pridom izkoristili in si priigrali pet golov prednosti (19:14), lepo zalogo v zadetkih pa ohranili do konca dvoboja.

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Jaka Ferkulj in Luka Florjančič s štirimi zadetki, vratar Klemen Ferlin je zbral enajst obramb.

Izolska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 14. februarja, gostovala pri ormoškem Jeruzalemu, trebanjska pa bo dan kasneje gostila Krško.

STA


Najbolj brano