Po Savdski Arabiji padla še Južna Koreja

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v drugem krogu svetovnega prvenstva v Španiji (skupina C) danes v Zaragozi premagala Južno Korejo s 34:27 (14:13).

 Foto: STA
Foto: STA

ZARAGOZA> Slovenska izbrana vrsta je na sklepnem turnirju v Španiji osvojila drugi par točk, po sobotnem zmagoslavju nad Savdsko Arabijo je danes padla še Južna Koreja. A pravi rokometni boji za čim boljši izhodiščni položaj v osmini finala so šele pred njo: že v torek, 15. januarja, se bo pomerila z močno in bržkone papirnato favoritko skupinskega dela Poljsko (20.15), nato pa sledita še zadnja dva obračuna v skupini C. Najprej z Belorusijo (17. januar), nato pa še s Srbijo (19. januar).

Začela je udarna sedmerka

Slovenski selektor Boris Denič je dvoboj z zvitimi Azijci začel z udarno sedmerko. Ob vratarju Gorazdu Škofu so zunanje položaje zasedli Uroš Zorman, Jure Dolenec in Sebastian Skube, na šestmetrski črti se je za prostor boril Miha Žvižej, krilna položaja pa sta zasedla Luka Žvižej in Dragan Gajić, ki je bil v zadnjih dneh zaradi bolečin v zadnji stegenski mišici pod posebnim zdravniškim nadzorom.

Krilni igralec francoskega Montpellierja je takoj pokazal svoje mojstrstvo, po dveh njegovih zadetkih si je Slovenija v peti minuti priigrala vodstvo z 2:0, že v naslednji minuti pa se je po zadetkih Zormana in Gajića odzvala tudi korejska klop z minuto odmora. A ta ni zaustavila silovitega naleta Deničevih izbrancev: slovenska obramba - Matej Gaber je menjal Skubeta - je bila na najvišji možni ravni, dodatno moč ji je vlil tudi Škof z nekaterimi zanesljivimi posredovanji, igra v napadu pa raznovrstna in učinkovita.

Vse to je botrovalo sanjskemu slovenskemu začetku in vodstvu s 6:0, po njem pa je sledil padec. Azijci so prvi gol dosegli v izdihljajih desete minute, ko je v polno zadel Yi Jeong, po “verižnih” izključitvah Dolenca in Mihe Žvižeja med 12. in 14. minuto pa so se Korejci približali na dva gola (7:5). Do konca polčasa se je odvijal povsem enakovreden boj, korejska globoka obramba je Deničevim izbrancem povzročila kar velike preglavice, ob slabši igri v obrambi je bilo veliko nesoglasij tudi v napadalnih akcijah, na velik odmor pa so Slovenci vendarle odšli z rahlo prednostjo (14:13).

Slovenci niso prikazali predstave, ki bi navdajala z optimizmom

Slovenski rokometaši so v nadaljevanju vendarle uresničili svoje cilje in osvojili točki, a niso prikazali predstave, ki bi navdajala z optimizmom pred usodnimi in najbolj odločilnimi dvoboji v Zaragozi. Po desetih minutah povsem izenačenega boja so z igralcem več v 41. minuti povedli z 21:18, minuto kasneje pa je Luka Žvižej povišal na +4 (22:18). Zalogo v zadetkih so brez prevelikih nihanj v igri oplemenitili, tudi na račun nekoliko slabotnejšega korejskega pritiska, ki jim je globoka obramba in neprestano lovljenje vendarle kakovostnejšega tekmeca iz Slovenije vzela kar precej moči.

V slovenski reprezentanci sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Dragan Gajić in Luka Žvižej. Prvi je dosegel deset, drugi pa pet golov. Izkazal se je tudi vratar Gorazd Škof z 20 obrambami.

STA


Najbolj brano