Piranske rokometašice najboljše na Primorskem

Cimosovci so lov za Celjani začeli z zmago proti Mariborčanom, že v sredo pa jih čaka težja preizkušnja v Krškem. V soboto so se veselili Izolani, ki so si tudi teoretično zagotovili obstanek, in Pirančanke, ki so potrdile primat med primorskimi ženskimi moštvi.

Pirančanke so potrdile primat med primorskimi ženskimi moštvi Foto: Boĺˇtjan Bensa
Pirančanke so potrdile primat med primorskimi ženskimi moštvi Foto: Boĺˇtjan Bensa

Cimos Koper : Maribor Branik 34:30 (14:13)

KOPER> Športna dvorana Bonifika, gl. 500, sodnika Cvetko in Kavalar (Celje).

Cimos Koper: Podpečan, Skoko 1, Dobelšek 1, Brumen 7 (4), Čemas, Bombač 4, Džono, Škof, Krivokapić 9 (4), Skube 3, Vran 16 obramb, Mlakar, Konečnik, Rapotec 6, Bundalo 3, Osmajić. Trener: Zoran Jovičić.

Maribor Branik: Lončar 3 obrambe, Mirković 2, Tarabochia 5 (3), Svalina 2, Oštir 1, Špelič 8, Razgor 6, Pučnik, Čudič 4 obrambe, Fister 1, Šoštarič 5. Trener: Marko Šibila.

7m: Cimos 10 (8), Maribor 4 (3); izključitve: Cimos 2, Maribor 4.

Rokometaši Cimosa so zanesljivo osvojili nov par točk. Izid je bil neodločen le v uvodu obeh polčasov, najprej pri 2:2 in nato pri 14:14. Preostali čas so vodili Koprčani, v prvem polčasu največ s štirimi goli, v drugem pa tudi s šestimi goli prednosti. Kljub temu se Mariborčani niso predajali in so se še v 57. minuti približali na dva gola zaostanka (30:28) ter v obrambi skoraj prisilili domače do napake. A je tokratni prvi trener Zoran Jovičić, zaradi kazni po tekmi z Gorenjem je bil Fredi Radojkovič kaznovan z eno tekmo odsotnosti s klopi, pravočasno vzel minuto odmora. Po njej so Koprčani z uigrano akcijo prisilili goste v prekršek za izključitev, nakar so številčno premoč tudi realizirali in tekmo pripeljali do konca.

“Želeli smo ujeti Koprčane na levi nogi po izpadu iz lige prvakov, a nam ni uspelo. So kakovostnejša ekipa in to so uveljavili,” je po koncu tekme povedal Simon Razgor. Pri Cimosu je tokrat zaradi poškodbe manjkal Tine Poklar, vsi preostali igralci pa so, edina izjema je Džono, dobili priložnost. “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, a smo jo odigrali dobro. Med tednom sta zbolela Škof in Mlakar, zato sta počivala na klopi. Preostali pa so vsi dali svoj delež,” je po tekmi povedal Zoran Jovičič.

Tekmeca nista igrala izrazito agresivno, o čemer priča tudi število izključitev na obeh straneh, zato pa sta igrala tekoče in atraktivno v napadu. “Rekli smo si, da moramo sprostiti to energijo, ki se je nabrala v nas. Obrambi zagotovo nista bili blesteči, a smo se raztekli in dosegli svoj namen,” je še dodal najnižji od koprskih obrambnih stolpov, Robi Konečnik.

ELVIS ŠTADER

Krka : Istrabenz p. Izola 39:30 (17:13)

NOVO MESTO> Dvorana Marof, gledalcev 200, sodnika Masleša in Žibert (Trbovlje).

Krka: Vrbinc, Leban 2, Fink 5, Svetelšek 9, Potočar 1 (1), Orlič 2, Papež 13 (4), Cvikl 4, Jurečič 2, Klobčar 1. Tr.: Slavko Ivezić.

Istrabenz plini Izola: Gregorič, Ponikvar, Kevič, Jurič 1, Dolenc, Božič 8 (4), Stepančič 2, Kojić 3, Bubnič, Gorela 2, Vukovič 2, Fidel 6, Smolnik 6. Tr.: Vlado Hrvatin.

Izključitve - Krka 12, IP Izola 12; 7m - Krka 5 (5), Izola 4 (4).

Tekma v Novem mestu se je začela uro po tisti v Ormožu, ki je odločila, da bo iz lige izpadlo Šmartno. Dobrih dvajset minut sta bili moštvi enakovredni. Krka si je štiri zadetke prednosti priigrala pred odmorom, ko so nosilci izolske igre že počivali na klopi. V drugem delu so mladi Jan Gorela, Dušan Fidel in Kristjan Jurič zgrešili preveč strelov, da bi se izid lahko spremenil. V domači ekipi sta Papež in Svetelšek dobro nadomestila učinek poškodovanih najboljšega strelca lige Čančarja in Flajsa. Poleg tega na nobeni strani igrišča ni bilo razpoloženega vratarja, zato je bila žoga pogosto v mreži.

Trener Istrabenza plinov Vlado Hrvatin je bil bolj kot s tekmo zadovoljen z obstankom v prvi ligi: “Potrdilo se je, da smo premladi, da bi lahko kaj storili v gosteh. Po dobri predstavi proti Šmartnemu smo zaspali. Še vedno menim, da je naš obstanek v ligi znanstvena fantastika. Tega, kar se nam je dogajalo v letošnjem koledarskem letu, ne bi prenesla nobena ekipa. Sezono si bomo zapomnili po tem, da smo premagali Koper in da smo zaprli usta vsem, ki so napovedovali, da bomo imeli na koncu minus tri točke in štiristo golov negativne razlike.” BOJAN KRALJ

Piran : Mlinotest 40:30

LUCIJA> Pirančanke so si zagotovile šesto mesto v državi in prvo na Primorskem. Skozi prvi polčas je bil izid negotov. Gibal se je od 1:3 prek 10:7 do 19:18. V začetku drugega dela so Pirančanke povedle za tri zadetke in zatem razliko povečale do deset. Razigrali sta se predvsem Lea Krajnc (11 zadetkov) in Suzana Atanasova (9). Pri Ajdovkah je enajstkrat zadela Dominika Mrmolja.

Antrum Sežana : Naklo Tržič 28:24

SEŽANA> V pomembni tekmi za obstanek v ligi so Sežanke prikazale eno najboljših iger v sezoni. Najboljše strelke so bile Nina Ražem (7), Zala Likar (6) in Metka Škabar (5). Poraz pa ima grenak priokus. Ker so zmagale z manj kot sedmimi zadetki prednosti, so Kraševke v najslabšem položaju, če bodo imele po zadnjem krogu enako točk kot Gorenjke in Ljubljančanke. BF


Najbolj brano