Piran premagal Mlinotest

Uvodni 13. krog drugega dela ženskega rokometnega prvenstva je prinesel primorski derbi v Luciji. Točki sta ostali doma.

Piran je z zmago nad Mlinotestom potrdil primorski primat (fotografija je iz arhiva) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Piran je z zmago nad Mlinotestom potrdil primorski primat (fotografija je iz arhiva) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LUCIJA > Piran je z zmago nad Mlinotestom potrdil primorski primat.

Piran : Mlinotest 30:21 (15:8)

Športna dvorana OŠ, gledalcev 40, sodnika Marko in Matjaž Pirc (Sežana).

Piran: Kraja 1, Kranjc 4, Kovačič 3, Panger 2, Barič 8, Šabić 1, Milaković 4, Jagurdžija 5, Matica 2. Trenerka. Dalija Erceg

Mlinotest: Bratina, Rojc 6, Svetik 3, Jonovič, Čajko 2, Srečković, Ferfolja 3, Schuster 4, Brecelj 1, Terčič 2. Trener: Branko Leban.

Od derbija ekip sredine je bilo pričakovati precej več. Ajdovske rokometašice, ki so Pirančanke jeseni na Policah premagali, so v Luciji začele zelo slabo. V osmi minuti so domačinke že vodile z 8:2. Nekaj časa so gostje vsaj držale ta zaostanek, po tem pa so v igri povsem padle. Z zmago so se Pirančanke utrdile na petem mestu, ki v drugem delu še prinaša igranje v skupini za prvaka. Ajdovke so od tega položaja že oddaljene štiri točke in se bodo glede na doslej videno zelo verjetno borile v skupini za obstanek, na katero je praktično že obsojen koprski ŽURD Fikon, ki je že v torek pričakovano izgubil z velenjskim Veplasom.

Ostali rezultat 13. kroga 1. A DRL - Krka : Ptuj 32:23, Veplas : ŽURD Fikon Koper 26:15 (13:8), Gen I Zagorje : Naklo 36:21, Žalec : Celje (5. februarja); vrstni red - Gen I Zagorje 26, Celje 21, Veplas 19, Krka 17, Piran 15, Žalec in Mlinotest po 11, ŽURD Fikon Koper 6, Ptuj 2, Naklo 0.

IM


Najbolj brano