Piran je bil premočan

Predzadnji krog ženske rokometne prvoligaške skupine za obstanek ni odločal več o ničemer. Koprčanke so sezono že končale na devetem mestu (v zadnjem krogu so proste) in bodo tudi v naslednji sezoni prvoligašice, Pirančanke pa so potrdile primorski primat.

Koprčanke so sezono  končale na devetem mestu, Pirančanke pa so potrdile primorski primat Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprčanke so sezono končale na devetem mestu, Pirančanke pa so potrdile primorski primat Foto: Tomaž Primožič/Fpa

1. A DRL ženske, za obstanek

9. krog - Ptuj : Mlinotest (7. maja), ŽURD Fikon Koper Piran 24:35, Naklo prosto; vrstni red - Piran 28, Mlinotest 22 (-1), ŽURD Fikon Koper 13, Naklo 10, Ptuj 4 (-1).

ŽURD F. K. : Piran 24:35 (13:18)

KOPER > Dvorana Bonifika, gledalcev 150, sodnika Kakovič in Črnigoj

ŽURD Fikon Koper: Križanec, Ečimović, Bajič 2, Bertok, Munda 1, Vukelić, Petrinja 1, Udovič 1 (1) Leški 9 (2), Zorko 1, Fink 3, Bytyqi 2 (1), Cuder 4. Trener: Igor Poklar

Piran: Kraja, Petek, Krajnc 5, Kovačič 2, Panger 10, Levačič, Šabič, Barič 7 (4), Milakovič 2, Jagurdžija 3, Unuk, Mattica 6, Avsec; Trenerka: Dalija Erceg

Sedemmetrovke: ŽURD 5 (4), Piran 4 (4); izključitve: ŽURD 2, Piran 4 minuti.

V Kopru je šlo le za sosedski prestiž, vendar pa so rokometašice Pirana še enkrat dokazale, da so najboljša primorska ekipa. Koprčanke, so sicer povedle z 2:0 in imele prednost do izenačenja na 4:4, naprej pa ni šlo več, saj so gostje naredile delni izid 7:0. V nadaljevanju pa so Pirančanke izkoriščale preštevilne napake domačink in zanesljivo zadevale iz hitrih protinapadov. Prednost Pirana je bila iz minute v minuto večja. “Hitri protinapadi in dobra obramba so bili ključni za našo zmago, moti pa me, da moje igralke niso igrale na vso moč,” je po tekmi povedala piranska trenerka Dalija Erceg. Domači trener Igor Poklar je bil kritičen: ”Delali smo preveč napak, ki jih je Piran zanesljivo kaznoval. Na drugi strani pa mi njegovih napak nismo kaznovali.”


Najbolj brano