Odpočili so se ... in pokazali nič

Za izolske rokometaše je bila tekma s Krko zelo pomembna, saj bi se z zmago enakovredno vključili v boj za želeno šesto mesto. Zato so najboljši igralci na zadnjih dveh tekmah počivali, sanirali poškodbe in varčevali moči za sobotni dvoboj. Na njem pa so doživeli popoln polom. Istrabenz plini Izola : Krka 13:24 (7:10).

Izolani so bili po poškodbi Žige Smolnika (z žogo) v napadu povsem brez idej Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Izolani so bili po poškodbi Žige Smolnika (z žogo) v napadu povsem brez idej Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Rokometaši Izole so proti Krki vodili le enkrat in sicer v uvodu z 2:1. Gostje so s štirimi zaporednimi zadetki povedli s 5:2 in prednosti najmanj treh golov niso več izpustili iz rok.

Športna dvorana v Kraški, gledalcev 300, sodnika Pangerc in Masleša. Istrabenz plini Izola: Gregorič 1 obramba, R. Jelovčan 4 obr., Kevič 3 obr.; Jurič 3, J. Jelovčan, Vidali, Božič 1, Stepančič 1, Kojić 2, Čosič 5, Markovič, Redžič, Vukovič, Smolnik 1, Markežič, Vidic; Trener Borut Hren. Krka: Štangelj 19 obramb, Zaponšek; Jurečič 4, Suholežnik, Špende 5, Maričič, Irman 3, Furdi, Cvikl 4, Adamčič, Klobčar 8 (1); Trener Slavko Ivezič. Sedemmetrovke - Izola -, Krka 1 (1); izključitve - Izola -, Krka 8.

Morda se je ključni trenutek zgodil že v peti minuti, ko so plinarji ostali brez svojega organizatorja igre Žige Smolnika, ki se je poškodoval. Domači so bili od takrat obglavljeni, čeprav niti njegova prisotnost najbrž ne bi pripomogla k osvojitvi točk, saj je bilo v izolski ekipi tokrat preveč nerazpoloženih igralcev. V napadu so bili povsem brez idej, tako da so v 60 minutah dosegli vsega 13 zadetkov. To pomeni, da so bili celo manj učinkoviti od svoje mladinske ekipe, ki je v sredo zaigrala v pokalni tekmi in je zmogla Celjanom zabiti 16 zadetkov.

“Vsi vedo, koliko nam pomeni Smolnik in za to se osredotočijo nanj. Ko ga onesposobijo, nimamo pravih rešitev v napadu. Mislim, da bi morali sodniki to opaziti in zaščititi igralca. Svojim igralcem nimam kaj zameriti za borbenost in igro v obrambi, v napadu pa nismo imeli ideje. Zmanjkalo pa je tudi moči, saj ne treniramo, kolikor bi bilo potrebno. Poškodbe so letos naša stalnica in samo upamo lahko, da bomo lahko odigrali še ti dve tekmi, ki nam preostajata ter da se potem v miru pripravimo na spomladanski del prvenstva,” je po dvoboju analiziral izolski trener Borut Hren.

Le 13 doseženih zadetkov Izolanov v dvoboju s Krko je nesporen rekord najmanj učinkovitega napada v letošnjem državnem prvenstvu. Tudi lani nobena ekipa ni bila na eni tekmi tako neučinkovita. Temu so se najbolj približali rokometaši Ormoža, ki so na srečanju z Mariborom dosegli 14 zadetkov.

Dejansko je Smolnik v prvih petih minutah dvakrat obležal zaradi grobih prijemov obrambe gostov in potrebna je bila pomoč fizioterapevta Igorja Pekice. Nato je zaradi bolečin ostal na klopi, v drugem polčasu se je vrnil na parket, a je hitro odnehal, saj ni mogel stopiti na nogo. Njegovi soigralci so se v 43. minuti z dvema goloma Elvina Čosića še približali na 12:15. A so sledile nove črne minute, ko kar dvanajst minut niso uspeli premagati odličnega vratarja Mateja Štanglja in zmaga je odšla na Dolenjsko. Domači so bili povsem nemočni pri metih z zunanjih položajev. Jakob Vukovič je zgrešil šest metov, Amel Redžić tri, Aleš Vidic dva, Čosić pa ob petih zadetkih sedem. Obramba ni bila slaba, a s takšno realizacijo je težko koga premagati.

“Odigrali smo odlično tekmo, predvsem v obrambi. V napadu nismo bili tako prepričljivi, vendar dovolj za zmago. Imamo zelo mlado ekipo, ki ima velika nihanja, tako da lahko odigramo dobro kot danes, ali pa izgubimo s komerkoli,” so bile besede zadovoljnega trenerja Krke Slavka Iveziča.

Izolani bodo v sredo gostovali pri prebujenem Slovanu, ki ga po novem vodi Matjaž Tominec, v soboto pa za zaključek jesenskega dela prvenstva prihaja v Izolo še vodilno Gorenje. Zagotovo bodo prezimili zelo oddaljeni od uvrstitve v ligo za prvaka, a toliko bliže enajstemu mestu, ki vodi v nižji rang tekmovanja.

ELVIS ŠTADER,

DENIS SABADIN


Najbolj brano