Novi Koper pluje proti 1. B ligi

Že v uvodnem krogu po zimskem premoru so koprski rokometaši potrdili, da sodijo v višjo ligo. V derbiju s Škofljico, s katero so si delili prvo mesto, so goste povsem zasenčili in poslali domov z desetimi goli zaostanka. Koper 2013 : Škofljica 38:28 (19:16).

Na tekmi proti Škofljici je bil strelsko učinkovit Jan Gorela (v rumenem dresu), ki je dosegel osem zadetkov Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Na tekmi proti Škofljici je bil strelsko učinkovit Jan Gorela (v rumenem dresu), ki je dosegel osem zadetkov Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Če bodo podobno igro ponovili tudi v naslednjem krogu, ko bo v Bonifiko pripotoval Črnomelj, s katerim je Koper 2013 vpisal edini poraz v tej sezoni, bo napredovanje praktično zagotovljeno, saj se v višjo ligo uvrstita dve ekipi.

Dvorana Bonifika, gledalcev 900, sodnika Nahtigal in Smolko. Koper 2013: Tine Ponikvar 6 obramb, Podpečan 8 obramb, Despotovič; Starčič, Dobrila 3, Krečič 2, Matijaševič 1 (1), Gašperšič 3, Moljk 2, Gorela 8 (3), Rapotec 6, Velkavrh 6, Sokolič 4, Tomaž Ponikvar, Ravlija, Bratkovič 3. Trener: Zoran Jovičič. Škofljica: Kamenica, Nered 11 (3), Obajdin 5 (2), Regnar 4. Trener: Alan Kranjc.

Po izenačenih uvodnih minutah, ko sta bila še najboljša vratarja, domači Tine Ponikvar in gostujoči Damir Kamenica, so Koprčani prvič povedli prek Jake Moljka s 3:2 in prednosti niso več izpustili iz rok. Priigrali so si tudi pet golov prednosti (13:8), a so se gostje vedno znova vračali, a zgolj do dveh golov zaostanka. V končnici prvega polčasa se je v koprska vrata po daljši odsotnosti vrnil Dušan Podpečan, v začetku drugega polčasa pa še Adam Bratkovič, a je bil zaradi prigovora takoj izključen. Koprčani so igrali kar 16 minut z igralcem manj, medtem ko so si gostje priigrali tri izključitve že v prvi četrtini tekme, nato pa niso bili več izključeni za dve minuti. Le Huskić je sredi drugega polčasa prejel rdeči karton, ko se je s protesti spravil nad sodnika. Razloga za nervozo gostov sta bila predvsem neugoden rezultat in popolna nemoč, tako da je prednost domačih do zadnje minute le še rasla.

“Predvsem trda obramba in hitri protinapadi so bili naše najmočnejše orožje. Poslušali smo trenerjeve napotke in tako zmagali. Končna razlika ne kaže dejanskega stanja in razmerja moči,” nam je povedal koprski krožni napadalec Jaka Moljk. Domači trener Zoran Jovičić je imel nekoliko drugačno mnenje: “Odločila je predvsem realizacija v napadu, v obrambi nismo bili tako dobri. Gostje so imeli tri zelo izkušene igralce, ki so vedeli, kdaj potegniti in to nam je povzročalo težave, saj v obrambi nismo še dovolj izkušeni in čvrsti.”

ELVIS ŠTADER


Najbolj brano