Nizozemci so se trdovratno upirali Koprčanom

Rokometaši koprskega Cimosa so na povratni tekmi 2. predkroga pokala EHF na domačem igrišču premagali nizozemski Volendam s 27:25 (13:12).

Matjaž Brumen je - tako kot Nikola Manojlović - za Cimos zabil šest golov Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Matjaž Brumen je - tako kot Nikola Manojlović - za Cimos zabil šest golov Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Koprski Cimos si je izborili nastop v tretjem krogu evropskega pokala EHF, zagotovo pa ni pričakoval, da jim bo nizozemski Volendam v dveh tekmah povzročil toliko preglavic.

Dvorana Bonifika, gledalcev 800, sodnika: Bedrich in Lukaš Frieser (oba Češka). Cimos Koper: Podpečan, Škof, Vran, Dobelšek, Grzentič, Brumen 6, Bombač 3, T. Poklar, Krivokapić 4, N. Poklar, Konečnik, Rapotec 3, Manojlović 6, Gavranović, Bundalo 5, Bošković, Osmajić. Volendam: Vink 2, De Jong, Reijgersberg, Kes, Schilder 1, J. Duin 4, Snijders, Hemmes, Cappel, R. Duin, Geus 3, Van Limbeek 3, Molenaar, Van Buren 1, Adams 6, Smits 5. Sedemmetrovke: Cimos Koper 5 (4), Volendam 4 (3). Izključitve: Cimos Koper 16, Volendam 10 minut. Rdeč karton: Duin (43.).

Povratni obračun v koprski dvorani Bonifika je bil vseskozi izenačen, izbranci domačega trenerja Fredija Radojkoviča so na koncu vendarle zlomili odpor nepopustljivih nizozemskih rokometašev in napredovali s skupnim izidom 59:56.

Koprčani bodo svojega tekmeca v tretjem predkrogu dobili na torkovem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju, nekateri njihovi možni tekmeci pa so izjemno kakovostni. To predvsem velja za nemško trojko (Göppingen, Rhein-Neckar Löwen in Magdeburg), tu so še danski Kolding, španska Aragon in Naturhouse La Rioja, francoska Saint-Raphael in Nantes ter poljska Wisla iz Plocka.

Na današnjem dvoboju sta bila v domači ekipi strelsko najbolj učinkovita Matjaž Brumen in Nikola Manojlović, ki sta dosegla po šest golov, pri gostih pa sta se izkazala Jasper Adams in Jorn Smits. Prvi je dosegel šest, drugi pa pet golov.

STA


Najbolj brano