Nismo v položaju, da bi izbirali tekmece

Proti Belorusom je Uroš Zorman potrdil vlogo vodje slovenske reprezentance. V končnici je prevzel odgovornost, zadeval, podajal, pridobival žoge tudi v obrambi.

Uroš Zorman (z žogo) je še vedno  eden ključnih slovenskih  igralcev
Uroš Zorman (z žogo) je še vedno eden ključnih slovenskih igralcev 

ZARAGOZA> Čeprav je Uroš Zorman tekmo končal zgolj z enim doseženim zadetkom, je bil odločilen mož. Dosegel je gol za izenačenje z uigralcem manj, nato “nastavil prebijanje” beloruskemu napadalcu, v zadnjem napadu pa še podal Mihi Žvižeju, ki je izsilil sedemmetrovko in izključitev Rutenke. “Naporno je na takšen način loviti nasprotnika, sploh če je to že četrta tekma in nam že nekoliko zmanjkuje moči. Mislim, da smo na koncu prikazali pravi obraz. Priznanje gre ekipi, da je zmogla nadoknaditi pet golov zaostanka. Nato smo povedli za dva, pa so se Belorusi še enkrat vrnili ... Hja, na koncu pa smo dosegli rutinirano zmago.”

> In tudi srečno?

“Sreča spremlja hrabre!”

“Pred SP smo govorili o tem, da bomo prišli čez predtekmovanje, zdaj pa bi si nekateri že izbirali nasprotnike. Daleč od tega.”

> Kaj se dogaja z vašo igro v prvih polčasih?

“Ne vem. Mislim, da moramo na koncu biti zadovoljni s štirimi zmagami. Tega pred svetovnim prvenstvom nihče ni pričakoval. Mislim, da smo pokazali pravi značaj, ne glede na to, da ob polčasih zaostajamo. Morda bomo morali preteči še nekaj kilometrov, da bomo prišli v takšen sistem, da bomo od prve minute naprej nevarni. Prvi polčas smo bili preveč statični, saj imajo Belorusi po sto in nekaj kilogramov, a jih nismo uspeli raztegniti.”

> Po prevzemu vodstva za dva gola ste odšli na klop. Zakaj?

“Sam sem zahteval, saj sem bil že utrujen zaradi visokega ritma, pa tudi leta pritiskajo.”

> Tedaj je naša igra spet padla ...

“Za to imamo mlade, ki bi morali povleči. Bezjak na primer ima odlično sezono v klubu, tu pa se še malo lovi. Vsak pri sebi bo moral razčistiti, kako in kaj, pa to ni kritika na račun nikogar.”

> Koga bi si želeli v osmini finala?

“Mi nismo reprezentanca na takšni ravni, da bi lahko izbirali tekmece. Poljaki, katere smo mi zmleli, so Beloruse z lahkoto premagali, mi pa smo imeli z njimi težave. Katerakoli reprezentanca bo naš nasprotnik, bomo morali dati vse od sebe.”

> Tudi jutri proti Srbom?

“Proti Srbom pa sploh, saj bo to najbrž tekma za prvo mesto. Pred SP smo govorili o tem, da bomo prišli čez predtekmovanje, zdaj pa bi si nekateri že izbirali nasprotnike. Daleč od tega. Zagotovo naši apetiti rastejo. Sami smo si zadali visoke cilje. Vedeli smo, da lahko prikažemo dobro igro, to počasi dokazujemo, a smo še daleč od nečesa velikega.”DES


Najbolj brano