Netipični za evropske razmere

Ali je ležerno sončno vreme ali naporna pot ali podcenjevanje vplivalo na skromno predstavo Slovenije na prvi tekmi svetovnega prvenstva, niti ni več toliko pomembno. Led je prebit, pred nami je zahtevnejša preizkušnja s Korejci, so v našem taboru zatrjevali včeraj.

Sebastian Skube (z žogo) bo s hitrimi prodori poskušal razbijati tudi obrambo Južne Koreje
Sebastian Skube (z žogo) bo s hitrimi prodori poskušal razbijati tudi obrambo Južne Koreje 

Tudi zaradi neprepričljive predstave se je selektor Boris Denič včeraj odločil za dva treninga, dopoldanskega so njegovi izbranci opravili v fitnesu, pri popoldanskem pa so najprej vadili obrambo, nato pa pripravljali specifične akcije proti “indijanski” korejski obrambi. “Mislim, da z napadom nimamo težav. Skoraj vsako tekmo dosežemo več kot 30 golov, tudi tokrat smo jih 32, ob tem pa smo zapravili še veliko zicerjev. Take obrambe so nam pisane na kožo, glede na to, da smo precej hitra ekipa. Predvsem si ne smemo privoščiti takšnega uvoda kot proti Arabcem. Mislim, da je kar v redu, da stopnjujemo tekmece,” je včeraj izjavil Jure Dolenec, ki je postal eden od nosilcev reprezentančne igre.

Korejci so v soboto Srbom povzročili približno toliko težav kot Arabci Slovencem. Do 27. minute so bili enakovredni, dvoboj pa se je prelomil v uvodnih minutah drugega polčasa, ko je Nenadić iz neposredne bližine zadel korejskega vratarja Kang Ila v glavo in ga poslal v bolnišnico. Drugi korejski vratar je bil bistveno slabši in razlika je začela naraščati. Ali bo Kang Il proti Sloveniji branil? Slovenski selektor Boris Denič je bil v času aktivne rokometne kariere vratar: “Če nima pretresa možganov, mislim, da bo. Strel v oko je bil res močan, a se po potpludbah vratarji hitro vračamo.” O tekmecih pa je še dodal: “Za evropske razmere igrajo netipični rokomet. Če želimo zmagati, bomo morali spremeniti nekaj stvari pri sebi.”

V slovenskem taboru, ki zaradi natrpanega urnika še ni imel možnosti spoznati sladkosti življenja v Zaragozi, vsi po vrsti poudarjajo pomen pravega pristopa že od prve minute naprej. “Še sreča, da je bila na drugi strani Saudska Arabija. Po nekaj napakah se je začela nervoza, kar je motiviralo nasprotnika, ki je začel zadevati. Koreja je bolj kakovostna ekipa, proti njej bomo morali igrati veliko bolje,” je menil povratnik v reprezentanco Vid Kavtičnik.

Podobno pravi tudi Marko Bezjak, ki je v soboto v drugem polčasu poživil igro v napadu: “Korejci so eksplozivni in hitri, nizke rasti ter gojijo podoben slog igre kot Arabci, le da so tehnično sposobnejši. Začeti moramo bolje kot v soboto in rezultat ne bi smel izostati.”

Vseeno se zdi, da bo ključ do zmage v bolj zbrani obrambi, ki je v soboto prikazala dva obraza. Dobro pa bi bilo, da Slovenci na dvoboju s Korejci ne bi porabili preveč energije, saj jih nato že jutri čaka dvoboj s Poljsko.

DENIS SABADIN


Najbolj brano