Najpomembnejši sta točki

Moštvi Istrabenza plinov in Sviša sta prikazali slabo rokometno predstavo. Na koncu sta točki, tudi nekoliko srečno, ostali doma. Istrabenz plini : Sviš 22:21 (10:11).

Aleš Vidic (po metu) je odigral eno boljših tekem v izolskem dresu, saj je bil s šestimi zadetki najboljši strelec dvoboja Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Aleš Vidic (po metu) je odigral eno boljših tekem v izolskem dresu, saj je bil s šestimi zadetki najboljši strelec dvoboja Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Najpomembnejša je zmaga, so se strinjali po dvoboju v domačem taboru, nad prikazano igro pa niso bili ponosni. “Pozna se nam pomanjkanje treningov. Poleg tega smo zgrešili veliko čistih metov proti golu, posledica tega pa je živčnost in še slabša igra. A smo se nekako le izvlekli in tudi s pomočjo sreče prišli do dveh točk,” je po tekmi menil trener domačih Borut Hren.

Športna dvorana, gledalcev 150, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož). Istrabenz plini Izola: Jelovčan 8 obramb, Kevič 2 obrambi, Vidic 6, Jurič 5, Smolnik 5 (3), Božič 2 (1), Čosić 4, Redžić, Vuković, Zorič-Stepančič, Vidali. Trener: Borut Hren. Sviš: Marjanović 14 obramb, Slapničar, Sendelbah 1, Sašek 5, Zavodnik 4, Tomšič 5 (1), Stopar 5, Muhovec 1, Pekolj, Zidar. Sedemmetrovke: Istrabenz plini 4 (4), Sviš 1 (1); izključitve: Istrabenz plini 4, Sviš 4.

Izolanom se ponavljajo težave iz jesenskega dela, saj se je zaradi poškodb in odhodov igralski kader skrčil, ob lahkotnejših treningih pa so tudi tisti, ki so ostali, slabše telesno pripravljeni kot na primer v lanski sezoni. Čeprav se je tokratni nasprotnik Sviš spomladi nekoliko okrepil, pa je še vedno na zadnjem mestu in glavni kandidat za izpad. Zato so bili Izolani v tem dvoboju favoriti. “Mi nismo pričakovali lahke tekme, saj vemo, da so razlike v ligi za obstanek majhne ter da lahko vsak premaga vsakega,” je komentiral ideolog izolske igre Žiga Smolnik (met 10:5), ki je spet odigral vseh 60 minut. Poleg organizacije napadov je moral garati tudi v centralnem bloku v obrambi.

Tekma je bila zelo izenačena, saj nobena ekipa nikoli ni vodila za tri zadetke, tudi prednosti z dvema zadetkoma so bile redke. Moštvi sta se izmenjevali v vodstvu. V prvem polčasu so imeli Izolani pobudo, a so kar nekaj lepo izvedenih napadov končali s slabimi meti. Svišev vratar Vladimir Marjanovič je s 14 obrambami nesporno dobil dvoboj z domačim vratarskim parom. Dolenjci, ki so podobno kot Primorci igrali počasi, so tako na odmor odšli celo z vodstvom.

V drugem polčasu je bil rezultat še naprej tesen. V 45. minuti je že kazalo na polom Izolanov, ki so igrali praktično zgolj z devetimi rokometaši, a je vendar prišlo do preobrata. Sviš ni znal izkoristiti utrujenosti Izolanov, ki jim je tokrat pomagala tudi sreča. Zadnjič je bil izid izenačen na 19:19, za zmago Izolanov pa je bila ključna realizirana sedemmetrovka Petra Božiča tri minute pred koncem. Sviš je takoj znižal na 22:21, v zadnjih napadih pa nobeno od moštev ni zadelo.

Istrabenz plini so tako dosegli pomembno zmago, a se obstanka v ligi še ne morejo veseliti. Za dokončno brezskrbnost bo treba osvojiti še najmanj en par točk.

DENIS SABADIN


Najbolj brano