Najpomembnejše, da ni poškodovanih

Manj kot teden dni po finalu evropskega prvenstva na Danskem se v Sloveniji nadaljuje državno rokometno prvenstvo. Edini primorski prvoligaš, Istrabenz plini Izola, se bo v napovedanem snegu in dežju napotil na Štajersko in drevi zaigral proti najuspešnejši slovenski ekipi, Celju.

Borut Hren Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Borut Hren Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Plinarji se od začetka leta pripravljajo na nadaljevanje prvenstva, odigrali so tudi tri prijateljske tekme. Na gostovanjih v Buzetu in v Umagu so izgubili, doma pa so premagali nekdanje jugoslovanske prvoligaše iz istrskega obalnega mesta. Pomembnejših zdravstvenih težav v tem pripravljalnem obdobju niso imeli, le Amel Redžič je nekoliko dlje saniral poškodbo. Ekipa ni doživela nobenih sprememb in trener Borut Hren lahko računa na vse igralce, ki jih je imel v prvem delu prvenstva.

Borut Hren: “Do konca rednega dela želimo osvojiti vsaj šest točk.”

“Ta mesec smo delali dobro in pripravljeni čakamo nadaljevanje. Trenutno so vsi igralci na razpolago, kar je najpomembnejše. Do konca rednega dela želimo osvojiti vsaj šest točk proti Trimu, Ormožu in Sevnici, pa tudi proti Celju se ne predajamo in bomo poskušali presenetiti. Če smo popolni, lahko premagamo vsakogar, če pa zaradi poškodb kdo manjka, lahko tudi izgubimo proti vsakomur,” je za PN e povedal izolski trener.

Izolanom največ težav povzroča organizacija igre, ko ne igra Žiga Smolnik. Tega se zavedajo tudi nasprotniki in mu posvetijo posebno obravnavo, večkrat tudi dokaj agresivno. To se je najbolje videlo v tekmi s Krko, ko je po njegovi poškodbi v uvodnih minutah izolska igra dobesedno razpadla. Predvsem temu bodo morali v Izoli posvetiti še več časa in poiskati rešitve.

Istrabenz plini Izola po 18 krogih zaseda deseto mesto z enajstimi točkami. V vodstvu je Gorenje (35) pred Celjem PL (32) in Mariborom (29). Šestouvrščeni Trimo ima 16 točk, na mestih, ki vodita v nižjo ligo, pa sta Krško (8) in Sviš (6).

V tekmovalnem smislu so možnosti za nastop v ligi za prvaka zapravili v jesenskem delu tekmovanja. O boju za obstanek pa niti ne razmišljajo, saj verjamejo, da imajo kakovost za boj za zgornjo polovico, tik za sedmim mestom, ki je še realno dosegljivo. Igralci so po kratkem premoru že željni tekem in dokazovanja. V zadnjem času so v klubu začeli tudi poravnavati zaostale obveznosti, tako da je tudi morala moštva na zavidljivem nivoju in motivov ne manjka. Glede na pretekla leta se letos ne morejo pritoževati niti nad razmerami. Poleg sanirane dvorane je bila letošnja zima zelo mila. Ob pomoči zvestih Ribarov, ki jih niso zapustili niti ob porazih, pa verjamejo, da lahko v domači dvorani ostanejo konkurenčni, pa tudi gostovanj se ne bojijo. Trenutno trenirata z njimi tudi Nejc Poklar in Robi Konečnik, ki si še nista našla novih klubov.

ELVIS ŠTADER


Najbolj brano