Na Danskem za evropski rokometni prestol

Danska bo od danes do 26. januarja gostila moško evropsko prvenstvo v rokometu. Papirnati favoriti turnirja so Danci, ki bodo branili prvo mesto s sklepnega turnirja pred dvema letoma v Srbiji, s kolajnami se resno spogledujejo tudi Španci, Francozi, Hrvati, Madžari, Islandci in Švedi.

 Slovenija ne bo nastopila na evropskem prvenstvu na Danskem, Hrvaška pa je resna kandidatka za kolajno
Slovenija ne bo nastopila na evropskem prvenstvu na Danskem, Hrvaška pa je resna kandidatka za kolajno  

KOEBENHAVN > Slovenija ne bo nastopila na Danskem, četrtouvrščeni izbrani vrsti z lanskega svetovnega prvenstva v Španiji sta v kvalifikacijah načrte prekrižali Islandija in Belorusija.

V skupini A v Herningu bodo nastopile Avstrija, Češka, Danska in Makedonija, v skupini B v Aalborgu Islandija, Madžarska, Norveška in Španija, v skupini C v Aarhusu Francija, Poljska, Rusija in Srbija, v skupini D v Koebenhavnu pa Belorusija, Črna gora, Hrvaška in Švedska.

Na dosedanjih evropskih prvenstvih je imela največ uspeha Švedska, ki je štirikrat zmagala (Portugalska 1994, Italija 1998, Hrvaška 2000 in Švedska 2002), po dvakrat sta slavili Francija (Švica 2006 in Avstrija 2010) in Danska (Norveška 2008 in Srbija 2012), po enkrat pa Rusija (Španija 1996) in Nemčija (Slovenija 2004).

STA


Najbolj brano