Mlinotest premagal italijansko reprezentanco

V primorskih rokometnih dvoranah so bile minuli konec tedna v ospredju ženske, saj sta moški prvoligaški ekipi derbi odigrali že v sredo.

Pirančnake so tekmo izgubile v minutah pred odmorom (fotografija je iz arhiva) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Pirančnake so tekmo izgubile v minutah pred odmorom (fotografija je iz arhiva) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

1. A DRL ženske

17. krog - Krka : Antrum Sežana 38:17, Piran Marina Portorož : Veplas Velenje 26:31, Celje C. m. : Z. d. Žalec 23:24, Mlinotest Ajdovščina : Esercito FIGH Futura 26:25, M. T. Ptuj : A. t. Logatec 23:32 (10:17), G. Zagorje : Krim M. 19:33.

Vrstni red - G. Zagorje 26, Krim M 24, Krka in Z. d. Žalec 22, V. Velenje 19, Piran Marina Portorož 17, Celje C. m. in M. T. Ptuj 9, Mlinotest Ajdovščina in A. t. Logatec 8, Naklo P. T. 6, Esercito F. 2, Antrum Sežana 0.

Piran Marina Portorož : Veplas 26:31 (9:14)

LUCIJA> Velenjčanke so tekmo odločile v minutah pred odmorom. Po izenačenem boju do izida 8:9 so zadele trikrat zapored in dobile prvi polčas s petimi zadetki prednosti. V začetku drugega so Pirančanke zaigrale veliko bolje in se približale na 14:16, nato pa so spet močno popustile. Gostje so povedle celo s 26:16, v zadnjih osmih minutah pa so domačinke prepolovile zaostanek. Za domačo ekipo sta po 6 zadetkov dosegli Amra Čehić in Andreja Kovačič, po 3 Lea Krajnc in Nina Bužekijan, po 2 Valentina Panger, Polona Barič in Alin Unuk, enega pa Nevenka Milakovič. BK

Mlinotest : Esercito FIGH 26:25 (14:13)

AJDOVŠČINA> Ajdovke so se tokrat pomerile z mlado italijansko reprezentanco, ki gostuje v slovenski ligi. Tekma je bila ves čas izenačena, tokrat pa so Primorke zbrano odigrale končnici obeh polčasov. Strelska bremena so bila dokaj porazdeljena. Zmaga je pomembna predvsem za samozavest pred prihodnjimi boji za obstanek. Za Ajdovščino so zadele: Potisek 3, Rojc 9, Harej 3, Kovač 2, Marjanović 1, Ferfolja 2, Schuster 6. IM

Krka : Antrum Sežana 38:17 (24:5)

NOVO MESTO> Gostiteljice so bile boljše v vseh elementih igre, predvsem pa v obrambi. V prvem polčasu so Sežanke zadele samo petkrat. V drugem delu so se dokaj enakovredno kosale z rezervnimi igralkami Krke.


Najbolj brano