Mladinska rokometna reprezentanca bronasta na EP

Slovenska rokometna reprezentanca je na mladinskem evropskem prvenstvu osvojila bronasto medaljo in tako ponovila uspeh svojih predhodnikov izpred dveh let.

Dušan Fidel Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Dušan Fidel Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ANKARA> Izbranci Slavka Iveziča so včeraj v dramatični končnici, ki se je razpletla šele po izvajanju sedemmetrovk, v boju za tretje mesto ugnali Švedsko s 36:34 (32:32, 27:27, 23:23, 16:13). Slovenija se je tako maščevala Švedom za poraz v skupini z 19:21. Slovenski rokometaši so vseskozi vodili z dvema, največ tremi zadetki razlike, a Skandinavci niso popuščali in naposled izsilili podaljška. Tudi v dodatnih minutah je imela Slovenija pobudo, a kljub prednosti dveh zadetkov je odločitev padla po izvajanju sedemmetrovk. Tu se je izkazal vratar Rok Zuranšek, ki je ubranil uvodna strela, Slovenija pa se je tako kot v rednem delu oziroma podaljšku izkazala s stoodstotno natančnostjo pri izvajanju sedemmetrovk.

“Dokazali smo, da smo še vedno del evropskega rokometnega vrha. Že uvrstitev med štiri je velik uspeh, kolajna je le še pika na i. Delali smo tudi začetniške napake, vendar smo zdržali do konca. Imeli smo tudi nekaj sreče, ki pa smo si jo zaslužili. Čestitke tudi vsem klubskim trenerjem, ki delajo s temi fanti," je po tekmi povedalselektor Slavko Ivezič. Eden od junakov dramatične zmage je bil Izolan v dresu Celja Borut Mačkovšek, ki je včeraj dosegel osem zadetkov. Rokometaš koprskega Cimosa Dušan Fidel je prispeval en gol, v ekipi pa je bil tudi njegov klubski soigralec Jan Gorela. Z dvema zadetkoma je v lovu na slovenski bron pomagal tudi Gašper Hrastnik, ki moštvu zaradi poškodbe ni mogel pomagati ob polfinalnem porazu (23:30) s Hrvaško. Slednja je v finalu z 21:34 klonila pred Španijo. ASO, STA


Najbolj brano