Krim na ogled v Hrpeljah

Vrhunske rokometašice, nosilke medalj z velikih tekmovanj in redne udeleženke lige prvakinj, si bo moč ta konec tedna ogledati v Hrpeljah. Tamkajšnja Modra dvorana bo namreč gostila finalni turnir pokala Slovenije.

 Andrea Penezić bo ena od  glavnih akterk zaključnega turnirja v Hrpeljah
Andrea Penezić bo ena od glavnih akterk zaključnega turnirja v Hrpeljah 

HRPELJE > ŠD Jadran Bluemarine Hrpelje-Kozina, ki nastopa v 1. B ligi in ima v svojih vrstah več kot sto deklic, je sprejel ponudbo Rokometne zveze Slovenije za organizacijo finalnega turnirja. “Organizacijo smo sprejeli, ker v tem vidimo priložnost za popularizacijo ženskega rokometa in kluba v našem okolju. Zakaj pa ne, smo si rekli, saj imamo pokrovitelje, ki nam sledijo in pomagajo,” je pojasnil podpredsednik hrpeljskega ženskega rokometnega kluba Istok Vouk. Pri organizaciji bodo sodelovale vse rokometašice in funkcionarji kluba, ki delujejo strogo amatersko.

Spored finalnega turnirja v Hrpeljah, polfinale, jutri - Krim M. : Veplas (16.30), Gen I : Zelene doline Žalec (19); v nedeljo, za tretje mesto (17.30), za prvo mesto (20).

Med štirimi udeleženci finalnega turnirja ni primorske ekipe, saj so Pirančanke kot zadnje izmed šestih primorskih udeleženk izpadle v četrtfinalu z Zagorjankami. Slednje se bodo jutri pomerile z Žalcem, že pred tem pa bo dvoboj med Krimom Mercatorjem in velenjskim Veplasom.

Rokometašice ŽURD Fikon Kopra so v sredo zvečer z zmago na zaostali tekmi 16. kroga 1. A DRL končale redni del sezone na 8. mestu med 10 ligaši. S 27:19 (15:9) so premagale Ptuj.

Glavne favoritinje in zvezdnice tekmovanja so seveda krimovke, ki v zadnjem desetletju obvladujejo slovensko žensko rokometno sceno. A so jim lani Zagorjanke pošteno pretile že v državnem prvenstvu. Krim z Andreo Penezić, Oano Maneo, Christino Wörz, Brazilko Piedade de Oliveiro, Anđelo Bulatović ... je kot edina profesionalna ekipa kakovostno daleč pred tekmicami, trener Tone Tiselj pa se bo moral spopasti z dvema težavama. Prva je slaba forma njegove ekipe, ki je v drugem delu lige prvakinj zabeležila dva boleča poraza, druga pa odločitev, kateri tujki bo poslal na tribuno. Od osmerice bo lahko igrala le šesterica. Tu pa svojo priložnost vidi Gen I iz Zagorja, ki je precej primorsko obarvan, saj zanjo igrajo tudi Neža Mitruševska, Pia Ugrin, Teja Ferfolja in Dominika Mrmolja.DENIS SABADIN


Najbolj brano