Koprski Cimos klonil v Velenju

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 8. krogu končnice 1. NLB Leasing lige (skupina od 1. do 6. mesta) premagali koprski Cimos s 27:25 (16:14).

Sebastian Skube je za Koprčane zadel trikrat Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Sebastian Skube je za Koprčane zadel trikrat Foto: Tomaž Primožič/Fpa

VELENJE> Velenjski rokometaši nadaljujejo zmagoviti niz na domačem prizorišču, njihova zadnja žrtev pa so bili v minulih sezonah izjemno močni tekmeci iz Kopra, ki navzlic porazu še vedno niso zapravili možnosti, da se prebijejo na drugo mesto v državnem prvenstvu, kar jim v prihodnji sezoni prinaša nastop v ligi prvakov.

Velenje, Rdeča dvorana, gledalcev 1200, sodnika: Rižner in Teršek (oba Hrastnik). Gorenje Velenje: Gajić, Zaponšek, Taletovič, Melić 4 (1), Medved 2, Bezjak 6, Dolenec 5, Cehte, Miklavčič, Gaber 5, Golčar 1, Gams, Bajram 1, Dujmović 3. Cimos Koper: Podpečan, Škof, Vran, Skoko 2, Dobelšek 2, Brumen 7 (1), Čemas 2, Poklar 2, Džono 2, Skube 3, Mlakar, Konečnik 3, Rapotec 1, Bundalo 1, Osmajić. Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (1), Cimos Koper 3 (1). Izključitve: Gorenje Velenje 6, Cimos Koper 6 minut.

Izbranci koprskega trenerja Fredija Radojkoviča so na današnjem dvoboj v Rdeči dvorani zamudili imenitno priložnost, da se drugouvrščenim Celjanom, ki so le remizirali v Mariboru, približajo na zgolj tri točke. To bi se zgodilo v primeru zmage nad slovenskimi prvaki, a velenjski rokometaši so pokvarili njihove načrte.

Koprčani so v Šaleško dolino dopotovali brez Deana Bombača in Milorada Krivokapića, ki sta se poškodovala v Krškem. Gostitelji so v prvem polčasu vseskozi nadzorovali tekmece z Obale, v končnici prvega dela pa so si priigrali najvišjo prednost petih golov (14:9). To zalogo v zadetkih so imeli tudi večji del drugega polčasa, v sami končnici pa so malce popustili in gosti so se jim približali na dva gola zaostanka, njihove zmage pa niso mogli ogroziti.

Velenjska zasedba se bo v soboto, 18. maja, v gosteh pomerila s Krškem, koprska pa dan kasneje s Celjem Pivovarno Laško.

STA


Najbolj brano