Koprskemu Cimosu se nasmiha uvrstitev v osmerico

Koprčani so uspešno preživeli gostovanje v Kielcah. Dosegli so več kot so realno pričakovali pred tekmo, a hkrati manj, kot je izgledalo večji del drugega polčasa. Presenetili so z odločno igro v drugem delu, odločitev o napredovanju med osem najboljših klubov v Evropi pa bo padla v Bonifiki.

Gorana Bogunovića je poljska obramba v uvodu srečanja dobro zaustavila Foto: Denis Sabadin
Gorana Bogunovića je poljska obramba v uvodu srečanja dobro zaustavila Foto: Denis Sabadin

Čeprav so bili slovenski državni prvaki v tem dvoboju nosilci, saj so v svoji predtekmovalni skupini osvojili drugo mesto, Poljaki pa le tretje, so poznavalci zaradi ugleda obeh klubov in rokometašev, ki igrajo v njih, za favorita upravičeno razglasili Kielce.

Kielce>, dvorana Legionov, gledalcev 4000, sodnika: Lazaar in Reveret (oba Francija). Vive Targi Kielce: Szmal 14 obrambe, Jachlewski 2, Jurecki 2, Tkaczyk 4, Buntić 7, Musa 4, Olafsson 2 (začetna sedmerka); Cleverly, Grabarczyk, Tomczak 1, Jurasik 1, Zaremba, Kuchczynsky, Stojković 1, Zorman 1, Rosinski 2. Trener: Bogdan Wenta. Cimos Koper: Škof 8 obramb, Rapotec 3, Bogunović, Bombač 2, Krivokapić, Skoko 3, Konečnik (začetna sedmerka); Vran 2 obrambi, Skube 5, Čemas Mlakar 2, Poklar, Džono, Dobelšek 2, Brumen 8, Bundalo. Trener: Fredi Radojkovič. Sedemmetrovke: Targi Kielce 3 (2), Cimos 6 (5); izklj.: Kielce 6, Cimos 12.

V taktični bitki in skrivalnicah obeh trenerjev je v uvodu srečnejšo roko imel izkušenejši Bogdan Wenta. Presenetil je z vratarjem Szmalom v vratih, na katerega cimosovci niso bili pripravljeni. Samo do polčasa je zbral 11 obramb in bil najzaslužnejši za pobudo gostiteljev. Radojkovičev skrivni adut Bogunović na drugi strani ni bil tako uspešen, zato so domači povedli z 2:0 in 6:3. Ko so Kielce povedle z 8:4, je igro poživil Skube, namesto nerazpoloženega Krivokapića, ki do konca srečanja ni več vstopil v igro, pa je na levem zunanjem zaigral Brumen. Kljub temu je v 25. minuti zaostanek znašal že pet zadetkov, minuto odmora pa je gostom koristila. Kapetan Uroš Rapotec je dvakrat zadel z igralcem manj, dve obrambi je dodal Jure Vran, za nervozo v domači slačilnici pa je poskrbel Bombač z golom ob izteku prvega dela.

Koprčani so prepričljivo začeli drugi del, predvsem so bili bolj odločni v obrambi, Poljaki pa niso več delovali tako sveže in samozavestno kot v prvem polčasu. Brumen je najprej izenačil na 13:13, po nekaj protinapadih pa so Koprčani v 40. minuti povedli z 19:17.

Ostali izidi osmine finala v ligi prvakov - Metalurg Skopje : Zagreb CO 19:18, Füchse Berlin: HSV Hamburg 32:30, Montpelier : Barcelona 30:28, THW Kiel : Wisla Plock 27:24, naprej Kiel, Kadetten Schaffhausen : BM Atletico Madrid 27:36, Ademar Leon : Vezsprem 31:28, IK Sävehof : AG Kobenhavn 24:34.

Domači so zaigrali z vsemi močmi, tudi z veteranom Jurasikom ter hkrati z Zormanom in Tkaczykom. Nalet slovenskih državnih prvakov so zaustavili, a je svoj lonček pristavil vratar Škof. V napadu so bili Koprčani dovolj učinkoviti, da so vodili do 55. minute. Na krilih fanatične publike, ki je do zadnjega kotička napolnila dvorano, so izenačili na 24 in povedli s 26:25. O zmagovalcu je odločila izključitev Skubeta zaradi izsiljevanja prekrška.

Francoza sta sicer do zadnjih dveh minut zelo dobro vodila srečanje. 15 sekund do konca je Brumen z dvema igralcema manj dosegel končni izid, ki daje veliko upanje pred povratnim srečanjem, ki bo v soboto v Bonifiki ob 18. uri. Koprčani so tekmo drugega kroga končnice za prvaka z Mariborom preložili na naslednjo sredo.

Poraz Gorenja

Gorenje je v prvi tekmi četrtfinala pokala EHF izgubilo proti nemškemu Rhein-Neckarju Löwnu s 25:27 (13:14). Celje je v prvi tekmi pokala pokalnih zmagovalcev premagalo lanskega finalista Benfico (v finalu jo je porazil Cimos) z 29:23. Mačkovšek je dosegel kar deset golov.

DENIS SABADIN


Najbolj brano