Koprčani vendarle tretji

Rokometaši koprskega Cimosa so v zadnjem, 10. krogu 1. NLB Leasing lige (skupina od 1. do 6. mesta) premagali mariborski Branik z 32:29 (15:14).

KOPER > Koprska rokometna prihodnost je zelo negotova, izbranci domačega trenerja Fredija Radojkoviča pa so navkljub temu v končnici državnega prvenstva pokazali zobe in najprej v predzadnjem krogu v dvorani Zlatorog odščipnili točko Celjanom, v današnji zadnji in odločilni tekmi za tretje mesto pa v domači Bonifiki premagali še Mariborčane.

Primorci so za končno tretje mesto - zavoljo najbolj tesnega poraza v Mariboru - potrebovali zmago z dvema goloma, na koncu pa so slavili s +3. V izjemno razburljivem in izenačenem dvoboju so gostitelji v prelomnih trenutkih dvoboja pokazali več modrosti ter z goli Nejca Poklarja in Nikole Manojlovića slavili z 32:29.

V koprski ekipi sta bila najbolj učinkovita Matjaž Brumen in Filip Gavranović. Oba sta dosegla po sedem golov, v gostujoči pa so Aleksander Špende, Marko Tarabochia in Simon Razgor dosegli po šest zadetkov.

STA

Cimos Koper - Maribor Branik 32:29 (15:14)

* Dvorana Bonifika, gledalcev 800, sodnika: Ljubič in Krstič (oba Kozina).

* Cimos Koper: Vran, Dobelšek, Brumen 7 (2), Bombač, N. Poklar 4, Hrastnik 1, Konečnik, Rapotec 4, Manojlović 1, Gavranović 7, Bundalo 1, Bošković 4, Osmajić 3.

* Maribor Branik: Čudič, Pešić, Štefanič, Mirković 3, Tarabochia 6, Svalina, Oštir, Špelić, Špende 6, Razgor 6, Pučnik, Zarabec 5 (3), Šoštarič, Sok 2, Šimič, Mlakar 1.

* Sedemmetrovke: Cimos Koper 3 (2), Maribor Branik 3 (3).

* Izključitve: Cimos Koper 2, Maribor Branik 2 minuti.

* Rdeč karton: /.


Najbolj brano