Koprčani so se z zmago poslovili od pokala EHF

Rokometaši koprskega Cimosa so v zadnjem 6. krogu evropskega pokala EHF (skupina A) na domačem igrišču premagali švedsko ekipo Eskilstuna Guif s 30:27 (16:13).

Koprčani so se z zmago poslovili od pokala EHF (fotografija je iz arhiva) Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprčani so se z zmago poslovili od pokala EHF (fotografija je iz arhiva) Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER> Močno zdesetkana koprska zasedba - manjkali so poškodovani Milorad Krivokapić, Nikola Manojlović, Tine Poklar, Uroš Bundalo in Matjaž Brumen, slednja sta bila na klopi za moralno podporo - je na kolena položila trdovratno skandinavsko ekipo, njen odpor pa je po izenačenem dvoboju s številnimi preobrati zlomila v izdihljajih razburljive tekme.

Dvorana Bonifika, gledalcev 500, sodnika: Nabokav in Kulik (oba Belorusija). Cimos Koper: Škof, Vran, Darovec, Dobelšek 5, Brumen, Bombač 3, N. Poklar 1, Hrastnik, Konečnik 2, Rapotec 5, Gavranović 6, Bundalo, Bošković 1, Bratkovič 1, Osmajić 6, Darovec. Eskilstuna Guif: Hallberg, Larsson, Akerman 3, E. Andersson 2, Blank 1, Ekman 2, Gustavsson, Tholin, H. Andersson 1, Pettersson 10, Freiman 2, Heimisson 4, Oldberg, Stenbäcken 1, Sokolić 1. Sedemmetrovke: Cimos Koper 7 (5), Eskilstuna Guif 5 (1). Izključitve: Cimos Koper 14, Eskilstuna Guif 12 minut.

Koprska ekipa je v skupinskem delu tega evropskega pokala na šestih tekmah dvakrat premagala Eskilstuno Guif in enkrat špansko Naturhouse La Riojo, dvakrat pa izgubila z nemškim Göppingenom in enkrat z Naturhouse La Riojo.

Večji del prvega polčasa je minil v izenačeni predstavi, v končnici pa so izbranci domačega trenerja Fredija Radojkoviča nekoliko bolj odločno pohodili stopalko na plin in si priigrali tri gole prednosti (16:13).

V začetku drugega polčasa so v koprski dvorani Bonifika zagospodarili Skandinavci, tako da so Koprčani v 46. minuti zaostali za tri gole (20:23). V zadnji četrtini so z granitno obrambo in učinkovitim napadom v 50. minuti izenačili na 23:23, v razburljivi končnici pa tudi zlomili odpor trdovratnih severnjakov.

V koprski ekipi sta bila najbolj učinkovita Filip Gavranović in Vladimir Osmajić, oba sta dosegla po šest golov. Pri gostih je Daniel Pettersson dosegel deset zadetkov.

STA


Najbolj brano