Koprčani po slabem uvodu vendarle strli Romune

Rokometaši koprskega Cimosa so v zadnjem krogu prvega dela evropske lige prvakov (skupina C) na domačem igrišču premagali romunsko Constanto z 28:24 (9:14).

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER> Koprska zasedba se je po sinočnji zmagi nad Constanto ponovno povzpela na drugo mesto v svoji skupini, šele po današnjem obračunu v Skopju med makedonskim Metalurgom in nemškim HSV pa bo znano, ali ga bo tudi osvojila.

Za slovenske pokalne in državne prvake, ki so prekinili niz dveh zaporednih porazov - na domači sceni so najprej izgubili s Krčani, nato pa še s Celjani - šteje le zmaga rokometašev iz Hamburga, v nasprotnem primeru bodo osvojili tretje mesto, kar jim na torkovem žrebu prinaša vsaj na papirju težjega tekmeca v osmini finala.

Dvorana Bonifika, gledalcev 1000, sodnika: Stenrand in Birch (oba Danska). Cimos Koper: Škof, Vran, Skoko 2, Brumen 6, Čemas, Bombač 6, Poklar 2, Džono 5, Krivokapić 2, Skube 4, Mlakar, Rapotec, Bogunović, Bundalo 1, Jovičić. Constanta: Stanescu, Popescu, Novanc, Simicu, Stavrositu 2, Irimescu 6, Toma 2 (2), Sadoveac 1, Sabou 1, Stamate, Csepreghi 6, Ghionea 4, Buricea, Riganas, Criciotoiu 2. Sedemmetrovke: Cimos Koper 1 (0), Constanta 3 (2). Izključitve: Cimos Koper 6, Constanta 8 minut. Rdeč karton: Stamate (41.).

Domači strateg Fredi Radojkovič na sinočnji tekmi ni mogel računati na nekatere pomembne igralce. Na tribuni je denimo ostal slovenski reprezentant Jure Dobelšek, mesto v ekipi pa sta zapolnila poškodovana Uroš Rapotec in Matjaž Mlakar. Mesto v uvodni postavi je dobil Radojkovičev pomočnik Zoran Jovičić, veteran slovenskih rokometnih igrišč pa je bil - tako kot vsi njegovi soigralci v prvem polčasu - silno nerazpoložen.

Slab začetek

Domača zasedba je v prvi polovici tekme prikazala silno bledo predstavo, prvi gol je denimo dosegla v začetku enajste minute, ko je v polno zadel krožni napadalec Bojan Skoko, a kaj, ko jih do tedaj prejela štiri. Njeno raztrgano igro je povprečna romunska ekipa znala kaznovati, v prvem polčasu je prevladovala na koprskem parketu in si najvišje vodstvo priigrala v 23. minuti, ko je povedla z 10:4, na veliki odmor pa odšla s prednostjo petih golov (14:9).

Romunski orjak “knockoutiral” Brumna

Koprski rokometaši so po "blamaži", ki je razžalostila približno tisoč gledalcev v dvorani Bonifika, v drugem polčasu vendarle zaigrali precej bolje. Uvod je bil fantastičen, po delnem izidu 3:0 so v drugi minuti nadaljevanja znižali na 12:14, v 39. minuti pa na 15:16. Dve minuti kasneje je kar 208 cm visoki romunski orjak Alexandru Stamate "knockoutiral" Matjaža Brumna, tako da mu je danski sodniški par Stenrand/Birch pokazal rdeči karton.

V 49. minuti prvo vodstvo

V uvodnih dveh tretjinah tekme "nevidni" Milorad Krivokapić je v 42. minuti poskrbel za prvo izenačenje koprske ekipe na tekmi (17:17). V nadaljevanju se je odvijal ogorčen boj za vsako žogo, a tokrat je bila pobuda na strani Kopra. V 49. minuti je Tine Poklar svoje soigralce popeljal do prvega vodstva na tekmi (20:19), v živčni končnici pa je bilo več preudarnosti in rokometnega znanja na domači strani, ki je dosegla peto zmago v najbolj imenitnem tekmovanju na stari celini.

Na tekmi sta bila pri Koprčanih najbolj razpoložena Matjaž Brumen in Dean Bombač, ki sta dosegla po šest golov. STA


Najbolj brano