Koprčani le z zmago do obrambe naslova

Ali bo tudi na tretji zaporedni domači tekmi Cimosa koprska Bonifika spodobno zapolnjena? Na dvoboju z Izolo je pokala po šivih, skoraj vsa mesta v največji koprski športni dvorani pa so bila zasedena tudi na tekmi z Metalurgom.

Bratski dvoboj se bo ponovil tudi nocoj  - Tine Poklar (v ospredju v rumenem dresu) prav gotovo ne bo spustil predse starejšega brata Nejca (z žogo) Foto: Tomaĺľ Primoĺľiäť/Fpa
Bratski dvoboj se bo ponovil tudi nocoj - Tine Poklar (v ospredju v rumenem dresu) prav gotovo ne bo spustil predse starejšega brata Nejca (z žogo) Foto: Tomaĺľ Primoĺľiäť/Fpa

KOPER> Nazadnje je v državnem prvenstvu sredi tedna primorski obračun pritegnil nepričakovano veliko gledalcev. Cimos jih bo nocoj ob 19.15 proti 17-kratnim slovenskim prvakom, ekipi Celja PL tudi potreboval.

Med člani obeh moštev bo potekalo kar nekaj malih osebnih bitk. Najbolj izpostavljen bo zagotovo bratski dvoboj Nejca (Celje) in Tineta (Cimos) Poklarja, ne moremo pa niti mimo dolgoletnih soigralcev v madžarskem Pick Szegedu, Milorada Krivokapića in Vladana Matića. Koprčani so si z nedeljskim porazom v Krškem bistveno zagrenili življenje. Prestižna zmaga proti Celjanom, ki so v prvem delu Koprčanom zadali boleč poraz, bi ohranila kanček upanja za ubranitev naslova. Možnosti za to pa bi bile še vedno zelo majhne. Enako velja tudi za lovljenje drugega mesta, ki naj bi v prihodnji sezoni še vodilo v ligo prvakov. Celjani imajo pred Cimosom pet točk naskoka, Velenjčani pa osem. Novi celjski strateg Vladan Matić s sodelavci šele sestavlja ekipo, ki naj bi celjski klub vrnila na pota stare slave. Njihova vizija ne stavi na posameznike temveč predvsem na kolektiv. “Veliko bo odvisno od vratarjev. Tisti, ko bo uspešnejši v tem elementu, bo na koncu slavil zmago. Če moji vratarji zberejo vsaj 15 obramb, potem lahko zmagamo. V nasprotnem pa ne moremo računati na uspeh, kar se je poznalo tudi v nedeljo v Krškem. Seveda gremo na zmago proti Celjanom, čeprav je v zadnjih dnevih norišnica. Ves čas smo na poti in igramo tekme,” je za PN povedal koprski trener Fredi Radojkovič, ki se je s pomočnikom Zoranom Jovičićem šele v ponedeljek posvetil novemu nasprotniku. Igralci po nedeljski tekmi potrebujejo regeneracijo, zato na treningih niso delali z vso močjo. Koprčani gojijo veliko spoštovanje do legende celjskega rokometa, Dejana Perića, ki se je po nekaj letih vrnil v knežje mesto. Perić lahko z obrambami bistveno pripomore k razpletu sredinega dvoboja.

V prvem delu 1. A DRL so Celjani doma visoko premagali Cimos s 35:25.

“Tekme se kar vrstijo. Zato veliko časa za pripravo na Koprčane nismo imeli. Zagotovo nam bo težko, saj so v nedeljo izgubili in se bodo želeli dokazati. Velikih neznank med ekipama ni, seveda pa imamo pripravljen svoj taktični načrt, kako priti do točk,” nam je povedal Koprčan v rumeno-zelenem dresu Štajercev, Nejc Poklar, in dodal: “Zagotovo so Koprčani najbolj nevarni z svojo igro v obrambi in odličnim vratarjem ter s prehodom v hiter protinapad in zaključek akcije.”

Pri Cimosu zagotovo ne bo igral Vladimir Osmajić, rahlo so poškodovani še Bojan Skoko, Matjaž Mlakar in Uroš Bundalo, a bodo na razpolago. Vprašanje je še, kaj se bo na RZS zgodilo s prijavo proti vratarju Gorazdu Škofu. Po tekmi s Krškim sta ga prijavila celjska sodnika Cvetko in Kavalar.

ELVIS ŠTADER


Najbolj brano