Koprčani klonili proti Celjanom

Rokometaši koprskega Cimosa so v 4. krogu drugega dela 1. NLB Leasing lige doma izgubili s Celjem Pivovarno Laško z 31:36 (17:19).

Matjaž Brumen je tokrat zadel le dvakrat, od tega le enkrat iz igre, enkrat pa s črte sedmih metrov Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Matjaž Brumen je tokrat zadel le dvakrat, od tega le enkrat iz igre, enkrat pa s črte sedmih metrov Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Domači so tekmo uvodoma po dveh izgubljenih žogah Celja bolje začeli in povedli s 3:1. Z igralcem manj jim ni uspelo zadeti, Vladimir Osmajić pa je domače v šesti minuti povedel v vodstvo s 4:1.

Dvorana Bonifika, 1200 gledalcev, sodnika: Krstič in Ljubič (oba Kozina). Cimos Koper: Vran, Dobelšek 1, Brumen 2 (1), Bombač 5 (2), Krivokapić 4, Poklar N. 3, Hrastnik 2, Konečnik 4, Rapotec 4, Manojlović, Gavranović 1, Bundalo, Bošković, Bratković, Osmajić 5. Celje Pivovarna Laško: Skok, Potočnik, Blagotinšek, Mlakar 1, Marguč 4, Janc, Razgor 1, Toskić 5, Ranevski 1, Skube 4, Poteko, Čavor, Zelenović 4, Mačkovšek 8, Žvižej 8 (1). Sedemmetrovke: Cimos Koper 5 (3), Celje Pivovarna Laško 2 (1). Izključitve: Cimos Koper 14, Celje Pivovarna Laško 10 minut.

Domači so igrali presenetljivo hitro, ob tem delali napake in dve od teh so Celjani kaznovali. Žiga Mlakar je z igralcem manj v osmi minuti izenačil na 4. Izenačeno je bilo tudi v naslednjih minutah, v enajsti pa so tudi domači ostali brez prvega kaznovanega igralca Deana Bombača, vendar se je slednji v nadaljevanju razigral. Celjani so po obrambah Matevža Skoka in novih napakah domačih, ki niso našli poti mimo obrambe gostov, zadeli še dvakrat in v petih minutah poskrbeli za delni rezultat 6:0 v svojo korist ter povedli z 12:14. Koper je izenačil (16:16) v 28. minuti, ko so bili Celjani brez izključenega Sebastiana Skubeta, ob vrnitvi izključenega igralca pa sta ponovno sledila dva zaporedna zadetka Celja za vodstvo 17:19 ob polčasu napete tekme.

Drugi del se je podobno kot prvi začel z zelo hitro igro obeh ekip, v kateri so prišli Celjani do prednosti za tri gole, Koprčani pa so imeli ogromno sreče po treh obrambah Skoka. Po zadetku Luke Žvižeja in nasprotnem napadu Gašperja Marguča so Celjani povedli za štiri. A se domači niso predali in so se po obrambi Jureta Vrana približali na dva zadetka zaostanka (21:23). Ob izključitvi Žvižeja so imeli priložnost, da zaostanek še zmanjšajo, a jim to ob dobri igri Celja v obrambi ni uspelo. Nasprotno so z ofenzivo nadaljevali Celjani, kjer je bil neustavljiv Borut Mačkovšek. Alem Toskić je osem minut pred koncem zadel za plus šest, isti igralec je bil uspešen po napaki Kopra še enkrat in Celjani so imeli prednost sedmih zadetkov (27:34) dobrih šest minut pred koncem tekme. Kmalu je bilo jasno, da bo zmaga odšla v Celje.

STA


Najbolj brano