Koprčani čakajo “jugo” tekmece

Na sedežu evropske rokometne zveze so danes opravili žreb za novoustanovljeni pokal EHF. Koprski rokometaši, ki so v prvem krogu prosti, se bodo v drugem pomerili z zmagovalcem med Borcem iz Banja Luke in kosovskim Beso Famiglio. Rokometaše Branika pa v prvem krogu čaka luksemburški Dudelange in v primeru zmage nato gostovanje v Islandiji.

Rokometaš Cimos Koper Matjaž Brumen Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Rokometaš Cimos Koper Matjaž Brumen Foto: Tomaž Primožič/Fpa

DUNAJ> Rokometaše Cimosa, ti so na dopustu do 1. avgusta, najprej čaka gostovanje, 13. ali 14. oktobra, verjetno v Banji Luki, teden dni pozneje pa povratna tekma na domačem igrišču. “Težko ocenjujem kakovost tekmecev, a ne glede na tekmeca smo mi favoriti tega dvoboja. Najprej bomo počakali tekmeca, kolikor vem sam, mislim, da so favoriti Banjalučani. Mi smo najbolj zadovoljni zato, ker nam ne bo treba na dolgo pot, saj so bile v bobnu tudi ekipe, ki so zelo oddaljene in zelo sem zadovoljen, ker nas čaka krajša pot,” pa je žreb ocenil koprski strateg Fredi Radojkovič.

Mariboru je očitno usojen Dudelange, saj se bodo po lanskem obračunu nogometašev s tem klubom letos pomerili še rokometaši. Najprej bodo z njimi 8. ali 9. septembra igrali doma in v Mariboru ne skrivajo, da so zadovoljni z žrebom in da imajo lepe možnosti za napredovanje v 2. krog, kjer jih čaka islandski prvak Kopavagur, ki bo gostil prvo tekmo.

“Menim, da smo imeli pri žrebu prvega kroga srečno roko. Ne glede na to, da se nobenega tekmeca ne sme podcenjevati, mislim, da smo v tem dvoboju favoriti. Po drugi strani pa je dvoboj drugega kroga precej zapletena zadeva. Tekmeca ne poznamo, zanesljivo pa gre za solidno ekipo. Islandci gojijo kakovosten rokomet. Čeprav večina islandskih reprezentantov igra v tujini, doma še vedno napravijo takšne ekipe, ki so konkurenčne. A se bomo s tem ukvarjali pozneje, če seveda najprej preskočimo prvo oviro. Najprej se je tako potrebno posvetiti prvaku Luksemburga, ki bo tudi kakovosten tekmec,” je žreb ocenil trener Branika Marko Šibila.

STA


Najbolj brano