Koprčani brez volje, Izolani brez igralcev

Izolani so končali redni del brez ene same točke z gostovanj, končnico za obstanek pa bodo morali odigrati brez poškodovanega najboljšega strelca Elvina Čosića.

Medtem ko je Milorad Krivokapić počival, je zadeval Nikola Džono (11, na arhivski fotografiji s tekme v Izoli) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Medtem ko je Milorad Krivokapić počival, je zadeval Nikola Džono (11, na arhivski fotografiji s tekme v Izoli) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Cimos : Šmartno 39:35

KOPER> Bonifika, gledalcev 350, sodnika Ocvirk in Štrigl.

Cimos Koper: Vran (10 ob.), Podpečan (2), Skoko 5, Dobelšek 3, Brumen 7 (3), Bombač 3, Poklar 4, Džono 7, Skube 6, Mlakar, Konečnik 1, Rapotec 1, Bogunović, Bundalo 1. Tr.: Fredi Radojkovič.

Šmartno Herz Factor Banka: Muratović (16 ob.), Simončič 11 (4), Podkrajšek 2, F. Gradišek 2, Repar 1, Bahovec 3, Šmejc 5, Poglajen 3, Vodišek 5, Gregorič 1, Markovič 2. Trener: Jaka Keše.

Cimos je vknjižil zmago, a z igro ni navdušil. Milorad Krivokapić je dobil nekaj počitka in je tekmo presedel na klopi. Gorazd Škof pa je odsedel še drugo tekmi kazni. Gostje so s hitro igro presenetili anemične domačine. Prvi polčas je bil izenačen, nobena od ekip si ni priigrala več od zadetka prednosti. Po vrnitvi iz slačilnice so igralci Cimosa le zaigrali kot znajo. Prednost je rasla in dosegla 8 golov (29:21). V končnici so se gostje vrnili na minus tri (35:32).

Trener Fredi Radojkovič, ki je takrat vzel minuto odmora, da je tekmo mirno pripeljal do konca, ni bil zadovoljen: “V drugem polčasu smo z boljšo obrambo prišli do prednosti, a smo v končnici ponovno nerazumljivo popustili. Morali se bomo usesti in pogovoriti.” Eden tistih, ki se še pogajajo o novi pogodbi, Sebastian Skube, pa je povedal: “Ni se bilo lahko zbrati v prazni dvorani in tem vzdušju. V prvem polčasu je Šmartno igralo hitro in nas tudi nekoliko spravilo ob živce. V drugem delu pa smo pokazali, kako je treba igrati.”

Trimo : Istrabenz plini 27:23

TREBNJE > Najboljši izolski strelec Elvin Čosić si je prejšnji teden poškodoval križne kolenske vezi, zaradi česar do konca sezone ne bo več igral. Nared še ni bil niti Nikola Kojić, tako da so morali v Izoli sestaviti povsem novo zunanjo vrsto. Proti Trimu je Žiga Smolnik začel tekmo na levem zunanjem položaju, Dušan Fidel v sredini, desno pa Jan Gorela.

Dolenjci so prišli do petih zadetkov prednosti, vendar so se Izolani vrnili. Dvoboj je bil izenačen do 45. minute. Pri 17:17 je bil Gorela v protinapadu, a je izgubil žogo. Sledil je delni izid 10:2 za domače in tekma je bila odločena. Najboljša strelca v izolskem moštvu sta bila Peter Božič in Jure Jelovčan s po 5 zadetki. Trener Vlado Hrvatin je komentiral: “V Trebnje smo šli z bojaznijo, saj je en teden premalo, da bi uigrali zunanjo vrsto. Pravzaprav začenjamo z ničle. V prvem polčasu sem bil pozitivno presenečen oziroma kar navdušen. Pričakoval sem padec v drugem polčasu. Ko so tekmeci prišli do štirih golov prednosti, smo razpadli. Smo v zelo težkem položaju, a me je ta tekma navdahnila z optimizmom.

BK

Olimpija : Mlinotest 27:29

LJUBLJANA> Čeprav so Ljubljančanke obsojene na kvalifikacije za obstanek, so zaigrale borbeno in v prvem polčasu presenetile mehko obrambo Ajdovk. Ko je v drugem polčasu Mlinotest zaigral tako trdo, kot zna, se je prednost Olimpije začela hitro topiti. Za Mlinotest so največkrat zadele Rojc in Kavčič 6, Harej 5, Groff-Čučilovič 4. IM

Piran : Celje 28:30

PIRAN> Začetnih sedem domače ekipe je tokrat zatajilo, predvsem v napadu, izjema sta bili Polona Barič in Valentina Panger. V začetku drugega polčasa so Celjanke povedle kar z 20:10. Zatem je trenerka Dalija Erceg poslala v igro izkušeno vratarko Suzano Veseli in mlajše igralke, ki so zaigrale odlično in bistveno zmanj-šale razliko. Najboljši strelki Pirana: Barič 13 in Bužekijan 4.

Antrum : Naklo-T. 28:33

SEŽANA> Poraz Kraševk je presenečenje, čeprav so nastopile oslabljene. Zaradi številnih poškodb tudi treningi niso takšni, kor bi morali biti, je pojasnil trener Benjamin Ražem. Tokrat so igrale slabo tako v obrambi kot napadu. Največ zadetkov sta dosegli Ražem 8 in Marsano 7.

BF

Burja : Zagorje 21:37

ŠKOFIJE> Igralke Burje so odigrale odličen prvi polčas. V nadaljevanju je zasavska ekipa poslala na igrišče vse najboljše, pri domačih pa sta se pokazala kratka klop in pomanjkanje izkušenj, zaradi česar so naredile preveč napak. Najboljše strelke Burje: Čajko 7, Benčič 4 in Grižančič 3.


Najbolj brano