Kljub težavam so optimisti

Rokometaši Cimosa so sinoči opravili uradni trening v Portu, kjer se bodo danes ob 19. uri po našem času pomerili z ekipo Porto Vitalis v povratni tekmi tretjega kroga pokala EHF.

Portugalci bodo na vse načine skušali izničiti šest golov zaostanka s tekme v Kopru Foto: Primožič/Fpa
Portugalci bodo na vse načine skušali izničiti šest golov zaostanka s tekme v Kopru Foto: Primožič/Fpa

PORTO> Koprčani branijo šest zadetkov prednosti s tekme v Bonifiki, ko je bilo 29:23. Prednost je otipljiva, toda v evropskih tekmovanjih se jo da nadoknaditi. Portu bi lahko bila zadeva olajšana, ker na Portugalskem ne bo enega stebrov koprske ekipe Nikole Manojlovića. Oba Poklarja, Nejc in Tine, ki sta v prvi alternativi za srbskega reprezentanta, pa sta poškodovana. Prvi že dalj časa vleče poškodbo ramena, drugi pa si je poškodoval gleženj v Celju. Ne glede na vse bosta verjetno stisnila zobe in zaigrala. Od njunega učinka bo v dokajšnji meri odvisen tudi rezultat. Medtem ko Matjaž Brumen že vso sezono igra konstantno dobro, pa sta velika dolžnika z derbija v Celju izkušena Milorad Krivokapić in Gorazd Škof.

“Poraz ne sme pustiti posledic. Nimamo časa za to. Verjamem, da bomo zadržali prednost s prve tekme. Brez Manojlovića bo to seveda težje, ampak zaradi tega imajo zamenjave priložnost, da se dokažejo. Če bodo Portugalci igrali v globino kot na prvi tekmi, potem bo to priložnost za naše prodorne igralce Bombača, Boškovića, Poklarja. Če se bodo pomaknili na šestmetrsko črto, bo brez Manojlovića to težko reševati z zunanjih položajev, zato bomo poskušali z obrambo in hitrimi protinapadi,” nam je pred odhodom povedal koprski trener Fredi Radojkovič. V prvi tekmi so gostje igrali poudarjeno globoko obrambo, kar je bilo taktično presenečenje za Koprčane, saj v domačem prvenstvu Portugalci večinoma igrajo obrambo 6:0. Presenečenje je gostiteljem vzelo sapo za dobrih 15 minut, kolikor so potrebovali, da so našli način za prebijanje obrambe in prvi gol iz igre.

Morda je srbski trener Ljubomir Obradović dolgo vztrajal z opisanim sistemom igre in za nocoj pripravlja obratno presenečenje, ki pa za Koprčane, glede na veliko število tekem v evropskih pokalih in domačem prvenstvu proti plitkim obrambam, le ne bi smel biti prezahtevno

Zanimivo je, da je Porto lani izpadel iz pokala EHF v šestnajstini finala proti Saint Raphaelu, ki je Cimos izločil letos v kvalifikacijah za ligo prvakov. Upati je, da se bo ohranila koprska tradicija, saj so do zdaj že dvakrat izločili portugalske tekmece Benfico in Brago.

Tekmo bosta sodila nemška sodnika Holger Fleisch in Jurgen Rieber, delegat pa bo Španec Pablo Permuny. Dvorana Dragao Caixa ima podobno kapaciteto kot koprska Bonifika, 2225 sedišč, a je zanimanje za ta šport na Portugalskem daleč za nogometom in nekaterimi drugimi športi.

ELVIS ŠTADER


Najbolj brano